Op Texel, in het pittoreske dorp Oosterend, wonen Paulien en Marco met hun drie kinderen in een oude pastorie. Ooit behoorde deze pastorie bij de Maartenskerk, die aan de overkant van de straat ligt, de eerste en oudste kerk van Texel. Toen de laatste dominee vertrok, kochten Paulien en Marco de woning die ze na flink klussen helemaal naar hun zin hebben gemaakt. Marco is een echte ‘Strender’, zoals inwoners van Oosterend genoemd worden, en was blij om weer in zijn geboortedorp te kunnen wonen.

Sharon vervangt vandaag kip door de vegetarische variant. Ze wokt vegetarische kipstukjes met paksoi, rode ui en de nog niet zo bekende groente ‘bimi’, ook wel ‘aspergebroccoli’ genaamd. Ze serveert het gerecht met een pittig ei en rijstnoedels. 

In Vorden, Gelderland, kom je vele kastelen tegen, zo ook Kasteel Hackfort. Dit kasteel staat op het prachtige landgoed waar het parkbos, de boomgaard, de historische moestuin en het boerenlandschap een eenheid vormen. Maarten Vos van natuurmonumenten is op dit landgoed de tuinbaas en samen met een enthousiaste groep vrijwilligers onderhoudt hij het landgoed.

BinnensteBuiten, maandag 11 november om 18.45 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Meer informatie

Irene van Noort

Programma

BinnensteBuiten

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880