KRO-NCRV 2Doc: Het babyluik

Datum: 12 okt 2015 om 20:25

De afgelopen jaren zijn in Nederland baby’s gevonden in vuilcontainers, plantsoenen en portieken. Barbara Muller nam het initiatief tot het openen van een babyluik. Hier kunnen wanhopige moeders anoniem hun kindje te vondeling leggen. In Nederland is zo’n opvang voor vondelingen omstreden.

Documentairemaker Anneloek Sollart filmt de totstandkoming van het eerste Nederlandse babyluik. Ondertussen vertellen vondelingen over de eenzame start van hun leven en hoe het is om niet te weten wie je biologische ouders zijn.

In Duitsland bestaan babyluiken al veel langer. We zien de ontmoeting van de nu 15-jarige Lisa met de vrouw die haar destijds in de Babyklappe vond.
De levensverhalen van de vondelingen in de documentaire geven reliëf aan de discussie over het eerste babyluik in Nederland.
Anneloek Sollart (1965) is televisie- en documentairemaker. Ze werkte voor diverse omroepen (NRCV, VARA, VPRO). Haar laatste film Rauwer (2012) – over een jongen die van zijn moeder alleen rauw voedsel mag eten – deed nationaal en internationaal veel stof opwaaien.

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880