KRO-NCRV 2Doc: Houdt God van vrouwen

Datum: 8 mrt 2016 om 23:00

Houdt God van vrouwen? volgt een gelovige vrouw uit Staphorst in haar strijd voor de emancipatie van orthodox-christelijke vrouwen. Hilligje Kok-Bisschop wil een actieve rol spelen in haar kerk en in de SGP, maar de mannen houden de deuren voor haar gesloten. Ze voert haar strijd met humor en passie en blijft trouw aan haar geloof, ook als de kerk haar afwijst. Schrijnend wordt het als haar homoseksuele zoon ter sprake komt. Waarom is ze niet op zijn huwelijk geweest?

Op internationale vrouwendag 2016 herhaalt KRO-NCRV 2Doc de documentaire Houdt God van vrouwen? Een intiem portret van een strijdbare vrouw die tegen dogmatische kerkregels oploopt. De film laat zien hoe kwetsbaar en eenzaam een reformatorisch orthodox vrouw is die opkomt voor haar rechten en principes. In de worsteling van Hilligje Kok zijn haar openheid, vrolijkheid en vastberadenheid indrukwekkend. Haar zoektocht staat symbool voor de actuele discussies over de positie van de vrouw en homoseksualiteit binnen de orthodoxe kerkgemeenschap. 

Houdt God van vrouwen? is geregisseerd door Emile van Rouveroy en geproduceerd door Noctiluca,  in samenwerking met RTV Oost.  De film is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Mediafonds.

De film werd eerder door de NCRV uitgezonden in december 2013.  

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880