Persbericht

KRO-NCRV gaat op zoek naar een Minister van Gehandicaptenzaken

Datum: 12 feb 2019 om 09:04

Voor het eerst in de geschiedenis kiest Nederland op 17 juni “De Minister van Gehandicaptenzaken”. Deze persoon komt aan het hoofd te staan van een nieuw op te richten ministerie dat de belangen behartigt van bijna 2 miljoen Nederlanders met een beperking. Mensen die minder kans hebben op een baan, minder goed onderwijs kunnen genieten en minder sociale contacten hebben. Het is tijd om dat te veranderen.

De minister van Gehandicaptenzaken wordt het gezicht en de stem van mensen met een handicap in Nederland. Na verkozen te worden staat de minister een jaar lang aan het hoofd van het ministerie van gehandicaptenzaken: een online platform waar de activiteiten van de minister gevolgd worden.

Iedereen kan solliciteren op de functie van minister. Na de lancering van de vacature volgt een auditiedag. Na afloop van deze dag blijven er uiteindelijk vijf kandidaatministers over die het tegen elkaar gaan opnemen tijdens de live show op 17 juni op NPO 1. Na de verkiezing wordt de minister gevolgd op het online platform www.ministervangehandicaptenzaken.nl

Lucille Werner: "Ik vind het geweldig dat KRO-NCRV zich sterk maakt voor mensen met een handicap. We hebben het hier over een groep van bijna 2 miljoen mensen. Daarom kiezen we voor het eerst in de geschiedenis een minister van Gehandicaptenzaken in de hoop dat dit ministerie straks, net als in het buitenland, ook bestaat in politiek Den Haag. Voor nu gaan we de eerste aanzet geven. Onpartijdig en ongekleurd, in de hoop een rol te kunnen spelen in de levens van velen met een handicap." 

Peter Kuipers, directievoorzitter: “Als KRO-NCRV willen we mensen dichter bij elkaar brengen. We willen een samenleving waarin we naar elkaar omkijken, en waar plek is voor iedereen. Daarom vinden wij het zo belangrijk dat er een minister komt die de belangen behartigt van de bijna 2 miljoen Nederlanders met een beperking. Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat deze minister er nog niet is.”

Over KRO-NCRVWij geloven in een liefdevolle samenleving waarin plek is voor iedereen. Een samenleving die draait om iets minder ‘mij’, en iets meer ‘wij’. Laten we wat meer naar elkaar omkijken.

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880