KRO-NCRV ZappDoc: Buba en Sharon (hh)

Datum: 6 dec 2020 om 19:25

De 10-jarige Sharon is samen met circusolifant Buba de ster in het familiecircus van haar opa. Sharon is opgegroeid met Buba en de olifant is haar beste vriend. Buba is de laatste circusolifant in Nederland. In 2015 komt er een wetsvoorstel dat verbiedt om nog langer met wilde circusdieren op te treden en rond te reizen. Wat gaat Sharon doen als haar olifant niet langer bij het circus mag blijven? Sharon doet haar uiterste best om haar circusolifant Buba te behouden en start een handtekeningenactie.

Sharon is dolblij als ze hoort dat Buba niet meer mag optreden in het circus, maar wèl bij de familie mag blijven wonen. Op dinsdag 1 december 2020 neemt Minister Schouten van Landbouw een beslissing of Buba nog langer met de circusfamilie mag blijven rondreizen. Voor Buba geldt nu nog een ontheffing, maar de minister vindt het circus geen goede plek voor de olifant. Dierenorganisaties willen dat het circusdier wordt overgebracht naar een opvangplek in Frankrijk. "Het gaat uiteindelijk om wat het beste voor hem is", stelt Schouten. Maar Sharon en haar familie zijn het daar niet mee eens, ze denken dat olifant Buba zal vereenzamen als hij het gezelschap en de aandacht van zijn circusfamilie moet missen.

Buba en Sharon is geregisseerd door Chiel Aldershoff en geproduceerd door Kapow Films in samenwerking met KRO-NCRV. Deze uitzending is een herhaling uit 2016.

ZappDoc: Buba en Sharon, zondag 6 december om 19.25 uur bij KRO-NCRV op NPO3

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880