KRO-NCRV ZappDoc: Giovanni en het waterballet (hh)

Datum: 10 jan 2021 om 19:20

Als enige jongen loopt de tienjarige Giovanni rond in een wereld van badpakken, speldjes, glittermake-up en kirrende meisjes. Al vier jaar heeft hij een ambitieuze droom: om als eerste jongen aan de Nederlandse kampioenschappen synchroonzwemmen mee te doen. Daarvoor moet hij net zo gracieus en lenig worden als de meisjes in zijn zwemclub.

Giovanni moet nog één examen halen, dat over vier weken plaatsvindt. Dus traint hij de split, oefent zijn lastige zwembewegingen en ondergaat de strenge aanwijzingen van de leraressen. Zijn droom wordt niet door iedereen begrepen, synchroonzwemmen is een echte meisjessport. Maar Giovanni kiest zijn eigen pad. Hij trekt zich niets aan van de pesterijen op school, want hij doet tenminste wat hij heel graag wil. Karate is nu eenmaal niets voor hem. En als het hem lukt om als eerste jongen naar het Nederlands kampioenschap te gaan, dan heeft hij echt wat bereikt, zegt hij tegen zijn verkering Kim, die hem door dik en dun steunt. In de auto en in tunneltjes vol graffiti keuvelen ze heel wat af: over de tegenwerking die Giovanni krijgt van de Zwembond, en over de lijst met leuke meisjes waar hij na Kim wel verkering mee zou willen hebben.

Zal Giovanni, met Kim's steun, als eerste jongen het kampioenschap kunnen halen?

Giovanni en het waterballet is geregisseerd door Astrid Bussink en geproduceerd door Een van de jongens in samenwerking met KRO-NCRV. Deze film kwam tot stand met steun van het Mediafonds. Deze documentaire is een herhaling van 10 januari 2016.

ZappDoc: Giovanni en het waterballet (hh) zondag 10 januari om 19.20 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880