Persbericht

KRO-NCRV’s Wandelhart – aflevering 4: Pijn

Datum: 22 jul 2021 om 19:20

Deze zomer slaan Omroep Gelderland en KRO-NCRV de handen ineen voor hét wandelprogramma tijdens de vakantieperiode: Wandelhart. In de week waarin normaal gesproken de Vierdaagse plaatsvindt, lopen Harm Edens en Joris Linssen dwars door de provincie Gelderland. Ze tekenen de mooiste verhalen op over gastvrijheid, pijn en verbroedering. Naast de bekende plaatsen van het grootste wandelevenement ter wereld, komen ook andere wandeletappes aan bod.

Gelderland is de grootste provincie van Nederland en de kilometers beginnen te tellen. Mooie ontmoetingen, in het decor van bos, hei en rivier slepen hen erdoorheen.

Joris loopt langs de Nederrijn, in het achterland van Arnhem. Hij ontmoet daar Sabine Jansen. Jarenlang pleegde ze roofbouw op haar lichaam, totdat ze volledig instortte. Ze kon letterlijk niet meer op haar benen staan. Met een enorme drive besloot ze weer fit te worden. Ze liep stapje voor stapje van lantaarnpaal naar lantaarnpaal. Maar het lukte haar, en ze besloot wandelcoach te worden.

Harm heeft de Achterhoek bereikt en scoort alvast een paar gladiolen bij boer Jos Sloot. Nu hij toch in de buurt is, drinkt hij aan de IJssel een kop koffie bij misschien wel de leukste kroegbaas van Nederland: Gerrit Heezen.
Wandelhart, donderdag 22 juli om 19.20 uur op NPO 2.

Meer informatie

Anusha Bruitzman
Persvoorlichting algemeen

Programma

Wandelhart

Presentator

Joris Linssen

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880