Deze zomer slaan Omroep Gelderland en KRO-NCRV de handen ineen voor hét wandelprogramma tijdens de vakantieperiode: Wandelhart. In de week waarin normaal gesproken de Vierdaagse plaatsvindt, lopen Harm Edens en Joris Linssen dwars door de provincie Gelderland. Ze tekenen de mooiste verhalen op over gastvrijheid, pijn en verbroedering. Naast de bekende plaatsen van het grootste wandelevenement ter wereld, komen ook andere wandeletappes aan bod.

Dag 5. Het einde is in zicht. Na 4 etappes is Joris in de Betuwe aangekomen, hij treft het want  de kersenpluk  is in volle gang. Joris loopt verder langs de Linge en ziet bij kasteel Heukelum niemand minder dan zanger Tim Knol aankomen. Als iemand weet hoeveel voldoening een flinke wandeltocht geeft is het wel de sympathieke singer-songwriter Tim. Hij wandelde zich fit, en verloor tientalen kilo’s door elke dag op pad te gaan. Twee passies komen bij elkaar. Tim organiseert nu wandeltochten mét muziek.

Ook Harm ruikt de finish, hij loopt door het eeuwenoude Coulissenlandschap van Oost-Nederland. Harm heeft een bijzondere ontmoeting met Damian Piekaar, die alle acht kastelen van Vorden wist te bouwen. Van papier en karton. Damian woont tegenover kasteel Hackfort en de inspiratie was dus niet ver weg toen hij tijdens de coronacrisis ineens heel veel tijd had.

Corona reed ook Martien Jansen in de wielen. Hij wacht al twee jaar om zijn 50e vierdaagse (!) te kunnen lopen. Of hem dat volgend jaar nog gaat lukken is de vraag, want zijn gezondheid begint hem parten te spelen, maar Harm zou Harm niet zijn als hij Martien een hart onder de riem steekt en zo alsnog de 50 rond kan worden gemaakt door Martien.

Wandelhart, vrijdag 23 juli om 19.20 uur op NPO 2.

Meer informatie

Algemene persvoorlichting
Anusha Bruitzman

Programma

Wandelhart

Presentator

Joris Linssen

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880