Persbericht

Spoorloos: Je kunt een kind uit een land halen, maar niet het land uit een kind

Datum: 25 apr 2016 om 21:25

Spoorloos (2016): Dorothea

In de uitzending van 25 april (21.15 uur, NPO 1) het verhaal van Dorotea (38). Zij was nooit bezig met haar afkomst. Dat veranderde toen ze een paar jaar geleden een reis maakte naar haar geboorteland Colombia. Als adoptiekind belandde Dorotea destijds in Nederland en ze had altijd het gevoel dat ze hier ook op haar plek was.

In 2011 trok ze met man en kind door Colombia en dat was een ware openbaring. Ze voelde zich direct verbonden met de mensen die ze er ontmoette. “Ik dacht daar voor het eerst dat het voor mij misschien beter was geweest als ik in Colombia was gebleven. Ik kreeg het gevoel dat je een kind uit het land kunt halen, maar niet het land uit een kind.”

Dorotea weet dat ze na haar geboorte tijdelijk werd opgevangen door een Colombiaanse pleegmoeder. Ze is haar enorm dankbaar voor de goede start die haar gegeven heeft.

Ze denkt dat het haar moeder moeite heeft gekost om afstand van een kind te doen. Vanwege de kansen die de adoptie haar bood, heeft Dorotea altijd het gevoel gehad dat ze haar uiterste best moest doen om iets van het leven te maken. Dat is haar gelukt, en dat wil ze dolgraag vertellen aan haar biologische moeder.

Spoorloos: Maandag 25 april om 21.15 uur op NPO 1.  

Meer informatie

Michel Boll

Programma

Spoorloos

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880