Persbericht

Victoria (serie 3) - afleveringen 1 t/m 8

Datum: 5 mrt 2020 om 17:50

Victoria (serie 3/2019) afl. 8/02

Victoria (serie 3) – aflevering 1/8: Uneasy lies the head that wears the crownDe revolutie spookt door Europa. De hoogzwangere Victoria krijgt te maken met een dreigende opstand van Chartisten die stemrecht eisen en haar geduld wordt op de proef gesteld door de eigengereide minister van buitenlandse zaken Lord Palmerston. Een lang vergeten familielid duikt op. Dan meldt zich opnieuw een hooggeplaatst persoon die de onrust aan het hof nog vergroot. Albert is niet gerust op de situatie en probeert Victoria te waarschuwen.Victoria, donderdag 5 maart om 17.50 uur op NPO 2 (hh).

Victoria (serie 3) – aflevering 2/8: Lonond bridge is falling downTerwijl opstandelingen zich roeren bij het paleis, bevalt Victoria van een dochtertje. Na een schokkende vondst staat ze staat onder grote druk om een aangekondigde demonstratie van de chartisten met geweld neer te slaan, maar ze verkeert nog altijd in tweestrijd. Albert vreest voor de veiligheid van zijn gezin. Ondertussen lopen de spanningen in de hofhouding verder op en zijn de chartisten onderling verdeeld over de te volgen strategie.Victoria, maandag 9 maart om 17.50 uur op NPO 2 (hh).

Victoria (serie 3) – aflevering 3/8: Et in ArcadiaAlbert geniet van zijn verblijf met zijn gezin in zijn geliefde Osborne House. Ondertussen wil Victoria het liefst zo snel mogelijk terug naar Londen om haar taken als koningin naar behoren te vervullen, zeker als ze hoort dat Lord Palmerston in Londen voor onrust zorgt. Als ze hem en de premier ontbiedt op Osborne House, lopen de spanningen in het koninklijk huishouden verder op. De bemoeienissen van Victoria's halfzus maken de zaken er niet beter op.Victoria, dinsdag 10 maart om 17.50 uur op NPO 2 (hh).

Victoria (serie 3) – aflevering 4/8: Foreign BodiesDe relatie van het koninklijk paar bekoelt verder als Albert wordt gevraagd als rector van de universiteit van Cambridge, waar hij hoopt echt iets voor het land te kunnen betekenen. Victoria staat er alleen voor als een cholera-uitbraak in Londen vele levens eist. Ze wil dat er effectief wordt opgetreden, maar haar artsen spreken elkaar tegen. Ondertussen probeert Joseph de hertogin van Monmouth te helpen.Victoria, woensdag 11 maart om 17.50 uur op NPO 2 (hh).

Victoria (serie 3) – aflevering 5/8: A show of unityNa een aanslag op haar leven besluit Victoria Ierland te bezoeken en nodigt ze zichzelf uit op het landgoed van Lord Palmerston en zijn vrouw. Palmerston doet zijn uiterste best om hun verblijf in het door hongersnood geteisterde land soepel te laten verlopen, maar Albert is sceptisch. Victoria laat de kinderen in Londen achter onder hoede van Feodora, die geniet van haar vrijheid. Bertie krijgt een nieuwe privéleraar.Victoria, donderdag 12 maart om 17.50 uur op NPO 2 (hh).

Victoria (serie 3) – aflevering 6/8: A Couburg quartetVictoria en Albert zijn woest als een krant privétekeningen van hun gezin publiceert. Hun eerdere meningsverschillen over de opvoeding van Bertie lopen nog hoger op als Albert een frenoloog naar het paleis haalt. De jaloerse Feodora stookt het vuurtje verder op. In de aanloop naar een gekostumeerd bal ter ere van de doop van de pasgeboren prins Arthur stijgt de spanning in het paleis tot het kookpunt.Victoria, maandag 16 maart om 17.50 uur op NPO 2 (hh).

Victoria (serie 3) – aflevering 7/8: A public inconvenienceAlbert heeft ambitieuze plannen voor een internationale tentoonstelling, maar stuit op veel weerstand. Lord Palmerston jaagt het hele land tegen zich in het harnas met zijn ondiplomatieke handelswijze. Als Lord Wellington bekendmaakt dat hij terug wil treden als legeraanvoerder, krijgt Victoria een idee waarmee ze haar huwelijk probeert te redden. Ondertussen zint de hertog van Monmouth op een plan om zijn ontrouwe echtgenote te straffen.Victoria, dinsdag 17 maart om 17.50 uur op NPO 2 (hh).

Victoria (serie 3) – aflevering 8/8: The white elephantHoogwaardigheidsbekleders uit de hele wereld komen naar Londen voor Alberts Grote Tentoonstelling in Hyde Park. Ondanks de scepsis van de regering en de kranten werkt Albert onvermoeibaar door om een succes van zijn Crystal Palace te maken, en Victoria probeert haar nerveuze man zo goed mogelijk te helpen. De eigengereide Lord Palmerston zorgt opnieuw voor onrust door een groot risico te nemen met zijn buitenlandpolitiek.Victoria, woensdag 18 maart om 17.50 uur op NPO 2 (hh).

 

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880