Deze week is Petrus in het land op bezoek in de Oude Lambertuskerk. De Protestantse gemeente Engelen geeft antwoord op de vraag: ‘Wat heb jij geleerd van een andere generatie?’.

In het Brabantse Engelen worden we welkom geheten door dominee Marloes Meijer. De gemeenteleden kerken op een plek waar vroeger al een houten kerkje stond. Sinds die tijd is de kerk al meerdere malen vervangen, verbouwd en verwoest. Het herbouwde 16de eeuwse priesterkoor is nu de Protestantse kerk van Engelen. 

Hoe klein de gemeente in verhouding ook is, alle leeftijden zijn er actief aanwezig en we maken kennis met de verschillende generaties die de kerk in Engelen rijk is. Marloes Meijer benadrukt dat iedereen met elkaar in gesprek moeten blijven: 'Het valt niet altijd mee om elkaar te verstaan als je heel verschillend bent, maar als je elkaar werkelijk wilt ontmoeten moet je over de grenzen van je eigen perspectief heen durven te stappen'.

Engelen
Petrus in het land

Zo ontmoeten we Jeanine en Lars Teulings met hun twee dochters. Zij leggen uit hoe ze betrokken zijn bij de Kliederkerkvieringen: een speciale samenkomst voor kinderen en hun ouders om spelenderwijs het geloof mee te krijgen. Jeanine en Lars zijn twee verschillende geloven op één kussen, hoe doen ze dat? En hoe brengen ze dit over op hun dochters?

Petrus in het land
Petrus in het land

Ook maken we kennis met Bea Kagie, oprichtster van de Open Herberg, een open ontmoetingsplek. Tijdens senioren ontmoetingen vindt ze het belangrijk dat mensen onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers, contact maken met elkaar. Met liefde bakt ze elke keer weer iets in haar eigen party-keuken, en vragen de gemeenteleden zich af: 'Wat heeft Bea nu weer voor lekkers gemaakt?'

Zoals altijd wordt Petrus in het land afgesloten met een bijzonder lied. Dit keer werd het lied Jesaja heeft eeuwen geleden voorzien gebracht.