Na twee succesvolle seizoenen is de podcastserie Staverman Stand-up weer terug en te beluisteren via de bekende podcastapps!

In de nieuwe reeks afleveringen gaat Gijs onder andere in gesprek met bekende cabaretiers als Freek de Jonge, Ruud Smulders, Kim Schuddeboom en Najib Amhali. Elke week maakt Gijs in zijn middagprogramma bekend welke cabaretier hij het hemd van het lijf vraagt over hun carrière, inspiratie en het afgelopen onstuimige jaar. Maar Gijs kijkt ook met hen vooruit naar de toekomst.

Humor is tijdloos en er valt - gelukkig - nog veel te lachen. Ook in lastige tijden.

Gijs Staverman

Staverman Stand-up

De deuren van theaters gaan weer open en langzaamaan kunnen mensen weer genieten van een cabaretvoorstelling. In de tijd dat dit niet kon, bedacht Gijs een initiatief om toch een podium te creëren voor cabaretiers. “Humor is tijdloos en er valt - gelukkig - nog veel te lachen. Ook in lastige tijden”, aldus Gijs. In de achtdelige serie van Staverman Stand-up bespreekt Gijs elke aflevering bijzondere gebeurtenissen uit het leven van de cabaretier. Wat is de eerste cabaretherinnering? Tegen welke collega’s kijken ze op? Kun je élke grap maken of is er een grens? Hoe hebben zij het afgelopen jaar ervaren en nog belangrijker: hoe kijken zij naar de toekomst? Bijzondere cabaretfragmenten passeren de revue: van de klassieke momenten van prominente cabaretiers tot fragmenten van nieuw talent. Gijs is benieuwd wat hen drijft en dat levert unieke gesprekken op.

In gesprek met Freek de Jonge

Gijs Staverman: “Het idee ontstond vorig jaar in mijn radioprogramma, waarin ik elke dag comedyfragmenten liet horen. Ik werd steeds nieuwsgieriger naar waar de comedians zélf om moeten lachen en wie of wat hen inspireert. Als ik in het theater zit, ben ik altijd vol bewondering. Hoe krijgen ze het toch voor elkaar een hele zaal te laten lachen? Hoe doen ze dat en waar halen ze hun inspiratie vandaan? Nu wij niet massaal naar het theater konden, bedacht ik deze podcast om humor alsnog dichtbij de luisteraars te brengen.” In de eerste aflevering staat Freek de Jonge centraal. Gijs wil weten of Freek alles heeft gedaan wat hij in zijn leven wilde doen, waarop de cabaretier zich afvraagt: “Of ik nog langer tournees blijf doen weet ik niet.” Later spreekt Gijs Staverman onder meer met Ruud Smulders, Kim Schuddeboom en Najib Amhali.

Deze browser wordt door Spotify helaas niet ondersteund. Probeer het in een andere browser of download Spotify voor desktop.

Staverman Stand-up, een podcast van KRO-NCRV, is vanaf donderdag 1 juli wekelijks te beluisteren via de bekende podcastkanalen en de NPO Radio 2-Website. Het radioprogramma Gijs 2.4 is elke werkdag tussen 14.00 en 16.00 uur te horen op NPO Radio 2.