Pointer, De Monitor en Reporter Radio bundelen krachten samen

De onderzoeksjournalistieke titels De Monitor, Pointer en Reporter Radio van KRO-NCRV gaan vanaf 9 januari 2021 samen verder onder één naam: Pointer. Vanuit één centraal online platform bundelen de drie redacties hun krachten.

Een van de grootste onderzoeksredacties

Het nieuwe Pointer wordt zo één van de grootste onderzoeksredacties van Nederland. Het is het eerste crossmediale journalistieke platform, waarbij tv en radio, crowdsourcing en dossieronderzoek, datajournalistiek en open source intelligence samengaan. Juist met hulp en inzet van het publiek, agenderen we maatschappelijke onderwerpen, onthullen we nieuws en misstanden en pakken we de kwesties van nu aan.

Dichter bij de burger

Door gezamenlijk onderzoek op te zetten vanuit de verschillende disciplines die op de redactie aanwezig zijn kan het nieuwe Pointer nog meer maatschappelijke impact creëren en prijswinnende producties realiseren. Middenin de samenleving en met verhalen dichtbij de burger.

Voorkant Video
59 s
Deze video op je eigen site plaatsen

Vanaf januari zijn wij Pointer: Reporter Radio, Pointer en De Monitor gaan samen onder deze naam. We worden dé plek voor onderzoeksjournalistiek voor iedereen. Op tv, radio en online. Over de kwesties van nu, met de inbreng van jou. Bekijk nog een voorproefje van het nieuwe Pointer. Samen tellen we af naar 9 januari.

Het nieuwe online platform wordt op 9 januari gelanceerd. De eerste aflevering op radio van het nieuwe Pointer start op zondag 10 januari om 19 uur op NPO Radio 1 en op TV op 11 januari om 22.15 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.