100 dingen

In het nieuwe KRO-NCRV programma  100 dingen gaan bekende Nederlandse gezinnen, waaronder dat van muzikant Xander de Buisonjé, een maand lang leven met slechts honderd spullen per persoon. 

 

Alle gezinsleden moeten keiharde keuzes maken. Koekenpan of Playstation, smartwatch of schrijfgerei, wie neemt de bank en wie houdt de wasmachine? Wat hebben zij echt nodig en waar denken ze echt niet zonder te kunnen? Want alles wat ze niet kiezen gaat rigoureus het huis uit en kan een maand lang niet worden gebruikt. Hoe zal het de gezinnen vergaan in die maand? Maken minder spullen ook minder gelukkig, of juist niet?  

Door in het programma  100 dingen de uitdaging van het ontspullen aan te gaan, komen de gezinnen erachter wat echt belangrijk voor ze is en wordt er bovendien aandacht gevraagd voor mensen die het altijd met veel minder moeten doen. 

100 dingen is een productie van I Care Producties, mede mogelijk gemaakt door Cordaid. Cordaid zet zich in voor een menswaardig bestaan voor iedereen, dichtbij en ver weg.

Makers

Anita Witzier

Anita Witzier

'Omkijken naar de mensen om je heen is iets wat mij zeker aan het hart gaat en ik hoop dat we mensen kunnen inspireren en hoop kunnen geven.'