ANKIE

In de documentaire ANKIE de olympische weduwe, zien we nieuwe en spraakmakende feiten over het olympisch bloedbad. Decennialang hielden de Duitse autoriteiten de archieven op slot over de Palestijnse terreuraanslag tijdens de Olympische Spelen in München 1972. Journalisten Twan Huys en Evert-Jan Offringa presenteren in Ankie nieuwe en spraakmakende feiten over het olympisch bloedbad. 

Presentator Twan Huys volgt de Nederlandse Ankie Spitzer. Zij is de vrouw van een van de omgekomen atleten, de Israëlische André Spitzer. Ankie Spitzer blijft na de moord op haar man achter met haar dochtertje Anouk van twee maanden oud. Ankie Spitzer is in Nederland en België bekend als radio- en televisiecorrespondent in Israël en de Palestijnse gebieden voor de NOS en VRT. De afgelopen 50 jaar vecht zij voor een minuut stilte tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen en start een zoektocht naar antwoorden op haar meest prangende vragen rond de aanslag. 

Kijk Ankie terug 

ANKIE

de olympische weduwe

Op 4 en 5 september brengt KRO-NCRV een tweeluik uit op NPO 1 over de aanslag tijdens de Olympische Spelen in München, dat zich precies 50 jaar geleden op 5 september 1972 voltrekt. Acht Palestijnse terroristen gijzelen elf Israëlische atleten in hun appartementen in het olympisch dorp. Twee atleten worden direct vermoord, de andere negen komen om het leven tijdens de bloedige ontknoping van het drama op een vliegveld vlak buiten München. 

Ankie Spitzer

Makers

Twan Huys poseert voor een roze achtergrond in een zalmroze blouse

Twan Huys

'Mijn journalistieke ambitie komt voort uit nieuwsgierigheid.'