In College Tour interviewen studenten onder leiding van presentator Twan Huys bijzondere gasten die naam hebben gemaakt in hun vakgebied. In dit seizoen van College Tour zijn Tim Hofman, Ireen Wüst en Christine Lagarde te gast. Wil je bij een van de colleges aanwezig zijn? In de artikelen per gast staat onderaan een aanmeldformulier!

Ireen Wüst

Met dertien Olympische medailles is Ireen Wüst de succesvolste Nederlandse olympiër ooit. Dit jaar sloot ze haar carrière af met een prestatie die wereldwijd nog nooit vertoond is: zij wist als eerste sporter ooit bij vijf Olympische Spelen op rij goud te veroveren. In College Tour blikken we met Ireen Wüst terug op haar imposante carrière en spreken we over welke ambities zij voor de toekomst heeft.

Opname: woensdag 11 mei, 13:15 uur op de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg

Uitzending: zondag 15 mei, om 20:20 uur bij KRO-NCRV op NPO 2

Wil je bij de college van Ireen Wüst aanwezig zijn? 

Christine Lagarde

Lagarde is de eerste vrouwelijke president van de Europese Centrale Bank, haar handtekening staat op ieder eurobiljet dat wordt afgedrukt. Met de oorlog in Oekraïne, de pijlsnel stijgende inflatie en de astronomische prijzen van gas en olie, staat Christine Lagarde aan het roer van de Europese economie. Zij moet ervoor zorgen dat de euro in stabiel vaarwater blijft, maar hoe doet ze dat in deze turbulente tijden? 

Opname: maandag 16 mei, om 15:00 uur in Amsterdam (opnamelocatie wordt op een later moment bekendgemaakt)

Uitzending: zondag 22 mei, om 20:20 uur bij KRO-NCRV op NPO 2

Wil je bij de college van Christine Lagarde aanwezig zijn? 
 

College Tour is vanaf 24 april om 20:20 uur te bekijken bij KRO-NCRV op NPO 2.