De app

Download De slimste mens app en doe mee met de tv-vraag van de dag! Elke maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur verschijnt een puzzel in de app. Weet jij alle juiste antwoorden zo snel mogelijk te geven? Dan maak je kans op een vernieuwde De slimste mens-mok.

Download in de App Store

Download in de Google Play Store

Download de app

De app hoort bij de Nederlandse versie van het televisieprogramma De slimste mens. In deze kennisquiz met een knipoog wordt gezocht naar De slimste mens. Ook jij kunt jouw kennis testen met deze vernieuwde app.

Speel De slimste mens tegen je vrienden, onbekende slimmeriken of test jouw kennis in het singleplayerspel.

Heb je nog vragen/opmerkingen/suggesties of ondervind je problemen met de app, laat een reactie achter bij het invulformulier onder het kopje ‘Hulp nodig?'

 

Download in de App Store

Download in de Google Play Store

Stappenplan

1.  Download de app 

Download in de App Store

Download in de Google Play Store

 

2. Open de app en log in

Stel jouw gebruikersnaam in en voeg eventueel een profielfoto toe. Daarna kun je beginnen door links boven in scherm op ‘Nieuw spel’ te klikken. Daar kies je vervolgens voor multiplayer of singleplayer. 

Heb je nog geen account? Maak dan een account aan via je e-mailadres of log in via je Facebook-account of Apple ID.

 

3. Daag vrienden uit voor een potje

Op de homepagina van de app kun je onder ‘Vrienden’ jouw vrienden uitdagen voor een potje. Nodig ze eenvoudig uit met een linkje dat je kunt delen via bijvoorbeeld WhatsApp, e-mail, een tekstbericht of Facebook Messenger.

 

Veelgestelde vragen

Wat kan ik doen met de app van de slimste mens?

Met deze gratis app kun je De slimste mens spelen tegen je vrienden en je eigen kennis testen. De app bestaat net als de quiz op televisie uit verschillende rondes, zoals de open vragen in de ronde 3-6-9, de Puzzel en de associatievragen in de rondes Open Deur, Ingelijst en de Finale. De spelregels per ronde staan uitgelegd in de instellingen van de app.

 

Hoe download ik de app van De slimste mens?

Download de nieuwe app in de App Store (iOS) of in de Google Play Store (Android).

 

Download in de App Store

Download in de Google Play Store

 

Is het downloaden van de app gratis?

Aan het downloaden van de applicatie zijn geen kosten verbonden. Ook het ontvangen van de inhoud en pushnotificaties is gratis.

 

Is het downloaden van de app veilig?

Het downloaden van de applicatie is 100% veilig. KRO-NCRV is de afzender van de applicatie en garandeert dat er geen virussen worden verspreid bij het downloaden van de applicatie.

 

Welk besturingssysteem heb ik nodig?

De iPhone/iPadversie vereist minimaal iOS versie 10.  Compatibel met iPhone, iPad en iPod touch. De Android app vereist versie 6 of hoger.

 

Hoe kan ik mijn gegevens uit de app verwijderen?

Klik in de app op het instellingen-icoontje rechts boven de app. Klik daarna op 'Mijn profiel'. Onderaan het scherm kun je nu klikken op 'Mijn profiel verwijderen'.   

 

De iPhone app heeft geen inhoud, hoe kan dat?

Is de iPhone gejailbreaket of geroot? Dan kan het zijn dat de applicatie niet altijd alle inhoud weergeeft. Soms resulteert dit in een helemaal lege applicatie. KRO-NCRV ondersteunt alleen toestellen die niet gejailbreakt of geroot zijn.

 

Ik krijg soms vragen die ik al eerder heb gehad. Updaten jullie de app met nieuwe vragen?

Ja, we updaten voor elk televisieseizoen de vragen. Er staan inmiddels ca. 13.000 vragen in de app.

 

Hoe wordt de winnaar van de mok bepaald? 

Tijdens het televisieseizoen wint elke week de speler met de hoogste score van in het singleplayerspel een De slimste mens-mok (tenzij hij/zij deze al eens eerder heeft gewonnen; in dat geval gaat de mok naar de tweede speler, tenzij die de mok al eerder heeft gewonnen, etc.) Je vindt de ranglijst in de app. De weekwinnaar is de gebruiker die de hoogste score heeft behaald gedurende de betreffende week. De prijswinnaar ontvangt de uitslag per e-mail.

 

Kan ik chatten met mijn tegenstanders?

Het is niet mogelijk om te chatten met je tegenstanders. Omdat uit gebruikersonderzoek is gebleken dat er bij het overgrote deel van de spelers geen behoefte is aan een uitgebreide chatfunctie, wordt dit momenteel ook niet verder ontwikkeld.

 

Ik ondervind problemen in de app. Wat nu?

Je kunt alle problemen doorgeven via het formulier onder het kopje 'Hulp nodig?'.

 

Hoe start ik De slimste mens met mijn stem?

Je kunt De slimste mens ook spelen met je stem. Niet via de app, maar via verschillende smart speakers. Je vindt hier meer informatie.

Hulp nodig?

Heb je vragen/opmerkingen/suggesties of ondervind je problemen met de app? Maak een melding in de app. Ga naar instellingen en kies dan voor 'maak een melding.' Via het formulier in de app kan je je vragen/opmerkingen/suggesties/problemen sturen. 

 

Algemene voorwaarden

De Algemene Voorwaarden van De slimste mens app van de KRO-NCRV hebben tot doel de website een veilige en aangename quizomgeving te maken voor alle gebruikers. Onder website verstaan we zowel de website als de app.

  • De KRO-NCRV is niet aansprakelijk te stellen voor eventuele technische fouten, spelfouten, onjuiste tekst of andere onvolkomenheden in de website.
  • Indien een gebruiker zijn inloggegevens kwijt is, streeft de KRO-NCRV ernaar om deze gegevens zo snel mogelijk te achterhalen middels de wachtwoord vergeten link. De KRO-NCRV is niet aansprakelijk te stellen voor het verlies van een speelronde in de quiz, doordat die persoon niet kan inloggen. De KRO-NCRV biedt geen garantie en is ook niet verplicht om de inloggegevens te achterhalen.
  • Tijdens het televisieseizoen wint elke week de speler met de hoogste score van in het singleplayerspel een De slimste mens-mok (tenzij hij/zij deze al eens eerder heeft gewonnen; in dat geval gaat de mok naar de tweede speler, tenzij die de mok al eerder heeft gewonnen, etc.) De weekwinnaar is de gebruiker die de hoogste score heeft behaald gedurende de betreffende week. De prijswinnaar ontvangt de uitslag per e-mail.
  • Gewonnen prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere prijzen.
  • Ons registratieproces verplicht u om uw e-mailadres te geven. We gebruiken deze informatie om uw recht op toegang tot de app te bevestigen. In voorkomende gevallen, zoals bij het bekendmaken van de weekwinnaar en de winnaar van de Tv-vraag van de dag gebruiken we het e-mailadres om contact met u op te nemen. De KRO-NCRV zal uw e-mailadres niet publiceren of aan derden ter beschikking stellen.
  • Indien u zich niet houdt aan deze Algemene Voorwaarden, dan wordt u per e-mail gewaarschuwd. Deze waarschuwing kan betekenen dat u tijdelijk niet mag deelnemen aan De slimste mens app. Als u na deze waarschuwing de Algemene Voorwaarden opnieuw schendt, wordt uw toegang tot de app voor langere tijd geblokkeerd.
  • De KRO-NCRV houdt zich het recht voor om een bericht op elk moment te verwijderen om welke reden dan ook. Daarnaast behoudt de KRO-NCRV zich het recht voor om de Algemene Voorwaarden op elk moment te kunnen wijzigen.