Philip Freriks neemt na het winterseizoen van 2024 afscheid van De slimste mens. Vanaf 2025 geeft hij het presenteerstokje door aan Herman van der Zandt.

Philip Freriks heeft ervoor gekozen om na het winterseizoen in 2024 afscheid te nemen. Daarna zal Herman van der Zandt de presentatie van De slimste mens overnemen. De komende seizoenen kan iedereen dus nog volop genieten van de presentatiekunsten van Philip.

KRO-NCRV – mediadirecteur Sandra Hilster:

Philip Freriks geeft vanaf 2025 het presenteerstokje door aan Herman van der Zandt. Vanzelfsprekend zijn wij Philip enorm dankbaar voor zijn fantastische bijdrage aan De slimste mens. Hij heeft er samen met Maarten van Rossem voor gezorgd dat de kennisquiz is uitgegroeid tot één van de populairste programma’s van Nederland. Wij hebben er vertrouwen in dat we in Herman een waardige opvolger hebben gevonden. Philip heeft ervoor gekozen om na het winterseizoen in 2024 afscheid te nemen. Tot die tijd kan iedereen nog genieten van Philips onvolprezen presentatiekunsten in KRO-NCRV’s De slimste mens.Skyhigh TV – producent Bernard van den Bosch: 


Vanaf het eerste seizoen van De slimste mens heeft Philip het programma naar zijn hand gezet. Met een aanstekelijk enthousiasme presenteert hij ronde na ronde. Van de manier waarop hij het openingsgedicht voordraagt, de 3-6-9, de tussendoor gesprekjes met Maarten en de kandidaten: De slimste mens past hem als een jas en hij is als presentator de huisvriend geworden van zowel de jonge als de oudere kijker. Philip zit in ons collectieve geheugen als de man die De slimste mens tot een groot succes heeft gemaakt. Het team van Skyhigh TV heeft al die jaren plezierig met Philip samengewerkt en kijkt uit naar nog drie heerlijke seizoenen tot zijn eigen gekozen finale in de winter van 2024/2025.