Flot!

NPO Radio 4 en KRO-NCRV presenteren de podcast Flot! Het ongelofelijke verhaal van componist Marius Flothuis die de oorlog overleefde dankzij muziek. 

Het eerste deel van de serie Flot! wordt op 13 oktober om 8.15 uur gelanceerd in de uitzending van het NPO Radio 4 ‘De Ochtend van 4’. De andere delen zijn vanaf 14, 15 en 16 oktober online te beluisteren.

Recente media van Flot!

75 Jaar Bevrijding

Eerder verscheen tussen januari en 5 mei de serie ‘Muziek tot leven, verhalen van musici in de oorlog’ waarin Margriet Vroomans 17 musici portretteert die in de oorlog werden vervolgd. Op 4 en 5 mei presenteerde NPO Radio 4 het project 'Zing Mee: de nieuwe wereld’ waarmee duizenden koorzangers de gelegenheid kregen een eigen bewerking te zingen van het Largo ‘Uit de Nieuwe Wereld’ van Dvorak, een lied dat in de oorlog werd gezongen door een stemmenorkest in een interneringskamp op Sumatra. Op 21 oktober verzorgt NPO Radio 4 een live concert met muziek van vervolgde componisten. Dit concert zal via een live-stream te volgen zijn. In de Klassieke Top 400, de lijst met door luisteraars te kiezen favorieten, neemt NPO Radio 4 dit jaar ook werken op van componisten die in de oorlog zijn vervolgd.