Ze zijn geel en zwart, vliegen allebei en maken een hard zoemend geluid. Vaak worden de bij en de hommel in één adem genoemd, maar toch zijn de beestjes niet hetzelfde. Maar waarin verschillen ze dan van elkaar?

Dit zijn de verschillen

Op het eerste gezicht lijkt een hommel op een bij. Een hommel is alleen groter en zijn lichaam is bedekt met zwarte, gele of oranje haren. Net als bijen verzamelen ze stuifmeel. Hommels zijn alleen groter en hebben meer haar op hun lichaam.

hoe verschilt de hommel van de bij
Wist jij het verschil tussen een hommel en een bij?
  1. Ja 0% (0 votes)
  2. Nee 0% (0 votes)

Hommeles met de hommel

Je hoort er veel verontrustende berichten over. Het zou niet goed gaan met de bijen en de hommels. Die heb je wel nodig om bloemen en planten te bestuiven en zo groente en fruit te groeien. Toch schijnt de groenteboer er niets van te merken. Maar hoe kan het dan het zo slecht gaat met de hommels en de bijen, maar de schappen toch gewoon altijd vol liggen? Keuringsdienst van waarde gaat op onderzoek uit.

Bedreigde diersoorten

Helaas worden zowel veel hommel- als bijsoorten met uitsterven bedreigd. Ramon Brugman, imker en chef-kok bij BinnensteBuiten, vertelt over het bijentekort in Nederland: 'Er moet genoeg ruimte overblijven voor de wilde bij, de balans hierin is weg. Maar de wilde bij en de honingbij kunnen naast elkaar bestaan. Van de 360 Nederlandse soorten bijen, staat de helft op de Rode lijst. Daar moet verandering in komen.'

Wil je meer weten over waar je eten vandaan komt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief Eerlijker eten. 15.000 mensen gingen je voor!

sosha belt voor keuringsdienst van waarde met vis in haar hand