KRO-NCRV Radioschool

Altijd al radio willen maken? Dat komt dan goed uit! 
Bij de KRO-NCRV Radioschool leer je hoe je de beste radiomaker van nu wordt. Zowel vóór als achter de schermen en natuurlijk online. Krijg workshops en coaching van mensen uit de praktijk, doe direct ervaring op bij de landelijke radio en vergroot je netwerk.

 

Workshops
Je krijgt elke week een workshop van mensen uit de praktijk. De onderwerpen variëren van verslaggeving tot stemgebruik, van improviseren tot interviewen en alles daaromheen. Want welke kant je ook op wilt binnen de radio, het helpt enorm als je weet hoe alle disciplines werken.

Ervaring
We maken wekelijks samen het programma De Nacht Van KRO-NCRV op NPO Radio 1, waarbij we zelf de inhoud verzinnen en uitvoeren – van verslaggeving en redactie tot regie. Je leert dus écht door gelijk in de praktijk aan de slag te gaan. Daarnaast maken we podcasts waarbij we kunnen freewheelen en alles uitproberen wat met radio te maken heeft. Bovendien laten we je af en toe meelopen met één van de vele andere radioprogramma’s die KRO-NCRV maakt.

Netwerk
Je zit midden tussen de redacties van bijvoorbeeld Gijs 2.4, Spraakmakers, De Wild in de Middag, Het Oor Wil Ook Wat, Rob & Wijnand & De Ochtendshow, Adres Onbekend en ga zo maar door. Je mag meelopen met KRO-NCRV-programma’s zodat je kunt ontdekken waar je goed in bent en laten zien wat je al in huis hebt. Plus: je bent welkom bij veel van de borrels, bijeenkomsten en netwerkgelegenheden van KRO-NCRV. Zo leer je een heleboel interessante mensen kennen. En belangrijker: als je een beetje handig bent, leren ze vooral jóú kennen!

Werk
Deelnemen aan de KRO-NCRV Radioschool betekent serieus werk maken van jouw grote droom: een baan als radiomaker. Studenten die jou voor gingen, zijn inmiddels uitgewaaid over heel Hilversum en ver daar buiten. Zij werken voor en achter de schermen bij de best beluisterde radioprogramma’s van Nederland. 

Praktische informatie

Wanneer? 
Houd zaterdag 26 november 2022 vrij in je agenda. Op deze dag vindt de Talentendag plaats. Van de ongeveer 30 talenten die daar naartoe mogen komen, kiezen we ongeveer twaalf mensen uit.  Mocht je voor de Talentendag worden uitgenodigd, dan laten we je dit natuurlijk op tijd weten.

Hoe lang?
De KRO-NCRV Radioschool duurt een jaar. We beginnen in de eerste week van januari en eindigen eind december. 

Kan ik het combineren met mijn studie?
Zeker! De KRO-NCRV Radioschool kost je gemiddeld anderhalve dag per week. Bijna alle studenten combineren de KRO-NCRV Radioschool met hun opleiding.

Vragen?
Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via radioschool@kro-ncrv.nl

Makers