In aanloop naar Pasen zendt KRO-NCRV verschillende programma's uit die aandacht geven aan, of geïnspireerd worden door het eeuwenoude paasverhaal. Hieronder lees je welke dat zijn. 

The Passion
The Passion

The Passion

Ook dit jaar kun je weer kijken naar hét muzikale paasevenement: The Passion, waarin het eeuwenoude verhaal over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus wordt verteld. Nieuwe en actuele elementen zorgen dat de 11de editie vertrouwd én vernieuwend wordt. Met een zeer gevarieerde cast, een virtuele processie en een duidelijke oproep om voor anderen klaar te staan: #ikbenervoorjou. Ook deze editie heeft weer een getalenteerde cast, met onder andere Freek Bartels als Jezus, Trijntje Oosterhuis als Maria en Rob Dekay als Judas. 

- The Passion zie je op donderdag 1 april om 20.35 uur op NPO 1

Meer weten? 

Pasen met de zandtovenaar
Pasen met de Zandtovenaar

Pasen met de Zandtovenaar 

Dit jaar kijk je naar een gloednieuwe editie van Pasen met de Zandtovenaar! Zandtovenaar Gert van der Vijver brengt het eeuwenoude paasverhaal over vriendschap, verraad en vergeving tot leven met zijn prachtige tekeningen. Het verhaal, dat wordt vertelt door presentator Klaas van Kruistum, wordt afgewisseld met optredens van Soy Kroon, Anne Appelo, Jamai en de jonge violist Diana Fakour. 

- Te zien op zaterdag 3 april om 19.20 uur op NPO ZappOp eerste paasdag (zondag 4 april 14.00 uur NPO Zapp) en tweede paasdag (maandag 5 april om 12.10 uur op NPO 1 en om 15.00 uur op NPO Zapp) wordt de uitzending herhaald.

Meer weten? 

Egbert Rietveld
Annemiek Schrijver

De Verwondering met Egbert Rietveld 

In een nieuwe De Verwondering spreekt Annemiek Schrijver met Egbert Rietveld. Rietveld is predikant in Zeeland. Drie jaar geleden koos zijn vrouw Tiny, die aan Alzheimer leed, voor euthanasie. Rietveld en ook hun kinderen hebben haar keuze niet betwist. Anderhalf jaar voor het sterven van zijn vrouw begon Egbert Rietveld gedichten te schrijven die hij na haar dood heeft gebundeld in Dichten van leegte in dagen vol van gemis. Hij ontdekte in het schrijven dat stilte ruimte wordt: de leegte grijnst je niet aan maar nodigt je uit om je op te richten. En dát is Pasen.

- Te zien op zondag 4 april om 08.25 uur op NPO 2.

Meer weten?

Jacobine Geel
piano

Een ode aan pianist Louis van Dijk in Jacobine op 2

Op paasmorgen 2020 overleed Louis van Dijk, één van Nederlands bekendste pianisten. Hij speelde met o.a. Ramses Shaffy, Liesbeth List en in een aantal invloedrijke jazzgezelschappen. Wat maar weinig mensen weten is dat Louis van Dijk met veel passie en liefde ook vele kerkelijke liederen heeft gecomponeerd met teksten van onder andere Huub Oosterhuis. Jacobine haalt samen met haar gasten herinneringen op aan deze meesterpianist. Een ode aan het leven en (verborgen) oeuvre van pianist en componist Louis van Dijk, dat een nieuwe dimensie aan zijn toch al imposante muzikale nalatenschap zal toevoegen.

- Te zien op zondag 4 april om 17.10 uur op NPO 2

Meer weten?