Minister van Gehandicaptenzaken

Op 17 juni 2019 is Rick Brink als eerste Minister van Gehandicaptenzaken van Nederland gekozen. Sindsdien kom hij op voor de belangen van de ruim 1,8 miljoen Nederlanders met een beperking.

Die grote groep is enorm divers. Jong en oud, met een lichamelijke, (licht) verstandelijke of meervoudig complex beperking of visueel of auditief. Minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink is het gezicht en de stem van alle mensen met een handicap in Nederland. Via politiek en media geeft hij deze groep een stem, die anders niet voldoende wordt gehoord.

Minister van Gehandicaptenzaken is een initiatief van KRO-NCRV

Artikelen van Minister van Gehandicaptenzaken

De minister uitnodigen?

Rick gaat het komende jaar aan de slag om de obstakels voor Nederlanders met een beperking weg te nemen. Dat kan hij niet alleen en daarom kan hij de hulp van anderen goed gebruiken. Het motiveert Rick enorm dat hij zoveel aanvragen en uitnodigingen krijgt voor kennismakingsgesprekken, bedrijfsbezoeken, evenementen, het uitreiken van prijzen en het geven van lezingen.

Om al die vragen en verzoeken goed te kunnen beantwoorden, vragen we je op het aanvraagformulier zo specifiek mogelijk in te vullen. Dan kan Rick, samen met zijn team, de vragen en verzoeken zo goed mogelijk beantwoorden.

Ga naar het formulier
Rick staat op het Binnenhof en wordt geïnterviewd door verschillende media

Interviewverzoek

Heb je een verzoek voor een interview, neem dan contact op met Ricks woordvoerder bij KRO-NCRV, via, Matthijs.debruijn@kro-ncrv.nl. Geef ook hierbij aan op welke termijn je mij wilt spreken, wat het onderwerp is en voor welk medium het is.

Meld je aan voor De koffer van Rick

Ik zoek mensen met een beperking. Niet omdat ze een beperking hebben maar omdat ze specialist zijn op een bepaald gebied.

Alles begint met zichtbaarheid. Op straat, op school, in het OV en in de media. Samen met de programmamakers van KRO-NCRV gaan we ervoor zorgen dat mensen met een beperking zichtbaarder worden. Niet omdat ze een beperking hebben, maar omdat ze bijvoorbeeld specialist zijn op een bepaald gebied. Of een interessante mening hebben. Een bijzondere visie. Een speciaal talent.

Omdat ze zo laten zien dat die beperking voor hen geen obstakel is om hun droom te verwezenlijken. Om anderen te inspireren. Om rolmodel te zijn. Om te laten zien dat ze niet alleen volledig meedraaien in de maatschappij, maar ook nog eens een waardevolle toevoeging zijn.

Ben jij dat talent met een beperking? Meld je nu aan voor ‘De koffer van Rick’.

* Helaas is de techniek van onze vacaturebank nog niet inclusief en daardoor voor mensen met een visuele beperking niet toegankelijk. Aanmelden met een visuele beperking doe je hier.

Meld je aan!
rick brink

De speerpunten van Rick Brink

Rick Brink richt zich op drie speerpunten tijdens zijn aanstelling als Minister van Gehandicaptenzaken. Dit zijn een inclusieve start, inclusieve werkplekken en een inclusieve Publieke Omroep.

Lees meer