Moedig voorwaarts

In Moedig voorwaarts praat interviewer Frénk van der Linden een uur lang live met Nederlanders van naam en faam over een crisis die ze hebben doorgemaakt, en over hun geleerde lessen.

De één wordt verlaten door de liefde van zijn leven, de ander gaat failliet, de derde verliest een kind, valt van zijn geloof, pleegt een misdaad, raakt zijn topbaan kwijt, verandert van sekse, breekt met zijn ouders, wint die ene gouden medaille niet of besluit een tweede leven te beginnen in zuidelijk Zimbabwe.

We falen, vallen, krabbelen weer op en moeten door. Zoals Gerard Reve zei: 'Moedig voorwaarts!' Maar waar kwamen we vandaan? Waar zijn we vervolgens in beland? En waar willen we naar toe?  In deze reeks vraaggesprekken praten gasten over hun levensweg, hun ethiek, hun innerlijke demonen, hun pogingen goed te doen, hun scheve schaatsen - maar ook over de moraal van hun verhaal. Wat hebben zij opgestoken? Welke troost vonden zij? Waaraan ontleenden ze nieuwe inspiratie? En hoe zijn zij veranderd door hun ervaringen?

Bekijk op NPO