Onze boerderij

Yvon Jaspers wordt boer! In het KRO-NCRV programma Onze boerderij: en nu zelf gaat ze de uitdaging aan en begint ze – kleinschalig – haar eigen boerderij. Gelukkig krijgt ze hulp van een aantal bevriende boeren. 

Yvon: “Waarom maken boeren de keuzes die ze maken? Hoe is het om de verantwoordelijkheid voor dieren te dragen, om elke dag te moeten dealen met de weersomstandigheden? Dat ga je, denk ik, pas ècht begrijpen als je het zèlf doet. Al jaren fantaseer ik daarover. En nu wordt het werkelijkheid. Ik begin ‘Onze boerderij: en nu zelf’.

Kook mee met Yvon en chef-kok Ramon Brugman

Yvon heeft naast haar passie voor het boerenleven nog een passie: koken. Samen met chefkok Ramon Brugman maakt ze in Van gewas tot gerecht de heerlijkste recepten. Elke woensdag komt er een nieuwe kookvideo online op het YouTube-kanaal van KRO-NCRV. 

ramon brugman yvon jaspers van gewas tot gerecht piccalilly

Kijkje achter de schermen in Op 't land

Iedere twee weken op maandag neemt Yvon je mee haar land op voor een exclusief kijkje achter de schermen in de webserie Op 't land. Bekijk Op 't land via het YouTube-kanaal van KRO-NCRV.

yvon jaspers onze boerderij op 't land

Meer zien van het buitenleven?

We bundelen voor jou de mooiste verhalen over 'groen doen'.

Yvon en boer David op het land

Makers

Yvon Jaspers

Yvon Jaspers

‘In de afgelopen jaren ben ik zó veel prachtige boeren en boerinnen tegengekomen die elke dag keihard werken zodat wij elke dag gezond en lekker kunnen eten.’