Radio kan iemands leven mooier maken

Op zaterdag 13 februari is het Wereld Radiodag. Wereldwijd worden er op deze dag evenementen georganiseerd door omroepen en radioverenigingen om het belang van vrije en onafhankelijke radio uit te lichten en te benadrukken. 

Hoewel er in het laatste decennium enorm veel andere vormen van media zijn bijgekomen is radio overdag nog stééds het grootste medium. KRO-NCRV zet speciaal voor Wereld Radio dag de leukste feitjes en fragmenten over de radiowereld voor jou op een rij!

"Mensen raken, dát is de kracht van radio."

Wijnand Speelman presenteert elk weekend zijn programma Weekend Wijnand. Radio maken is niet zomaar zijn werk, nee, het is zijn passie. In dit interview vertelt Wijnand waarom hij Radio-DJ is geworden en wat hij zo mooi vindt aan zijn werk.

Lees het interview hier verder

Hartverwarmende hereniging in De staat van Stasse

Sima vertelt over haar juf in groep 7 die haar motiveerde om gedichten te schrijven. ‘Ik kreeg zelfs een schriftje van haar voor mijn gedichten.’ Nu, 19 jaar later, leest Sima haar gedicht voor in de uitzending van De Staat van Stasse. In haar gedicht benoemt ze ook juf Lammie. Genoeg reden voor presentator Stefan om de twee na zo lang weer te verenigen. En dat levert een prachtig gesprek op:

Bekijk hier het fragment

3FM Serious request

Dit jaarlijkse radio evenement is niet meer weg te denken uit de mediawereld. Elk jaar weer steunen honderdduizenden mensen de groep DJ’s die met elkaar non-stop radio maken om geld op te halen voor het Rode Kruis.

Kijk hier hoeveel er in 2020 is opgehaald

Wil jij zelf radio leren maken? Dan is de Radioschool iets voor jou!

Bij de KRO-NCRV Radioschool leer je hoe je de beste radiomaker van nu wordt. Voor en achter de schermen, maar juist ook online. Je leert van workshops en coaching van professionals en je gaat direct ervaring opdoen bij de landelijke radio.

Tussen alle bekende programma’s en presentatoren in, kan jij je jezelf door de KRO-NCRV Radioschool op de kaart zetten als radiomaker. 

Meer lezen over de Radioschool

Luister je graag naar de radio en ben je een grote fan van muziek?

Speel dan mee met de quiz en maak kans op een KRO-NCRV Goodiebag!

Doe de quiz!

Wil je meer radio?

Hier zetten we alle radioprogramma’s van KRO-NCRV voor jou op een rij.

Lees verder