In Een huis vol zie je hoe Thaila Buddenbruck kookt voor een groot huishouden. Nu ze op dit moment erg op haar voeding let, kookt ze regelmatig koolhydraatarm. Ze deelt graag een recept en natuurlijk geheel koolhydraatarm. Ideaal om voor het hele gezin klaar te maken.

Recept (voor 12 personen):

  • 10 courgettes 
  • 5 grote rode uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 5 paprika's
  • Blikje tomatenpuree
  • 4 blikken tomatenblokjes
  • 2 kilogram gehakt
  • Geraspte kaas
Koolhydraatarme lasagne zoals Thaila Buddenbruck het maakt

 Bereidingswijze:

  1. Snijd de courgette in plakjes of als je van fijne plakjes houdt, maak gebruik van een rasp.
  2. Snijd de rode uien en paprika’s in kleine stukjes.
  3. Pers of snijd de knoflook fijn.
  4. Meng vervolgens de groentes met de knoflook, tomatenpuree en de tomatenblokjes.
  5. Laat in een pan het gehakt aanbraden.
  6. Neem een ovenschaal en begin met een laagje courgette te verdelen.
  7. Vervolgens een laagje geraspte kaas eroverheen, laagje gehakt, dan een laagje groentemengsel (paprika, ui, knoflook) en dan weer wat geraspte kaas.
  8. De hoeveelheid lagen mag je zelf bepalen.
  9. Ik doe het zelf voor ongeveer 20 minuten in de oven op 180 graden.