Statutaire directie

Directievoorzitter Peter Kuipers en mediadirecteur Meindert Landsmeer (a.i.) vormen de Statutaire Directie. De Statutaire Directie is het collegiale Bestuur van de Vereniging KRO-NCRV en is belast met het besturen van de Vereniging KRO-NCRV en het met de vereniging verbonden omroepbedrijf. De Statutaire Directie is verantwoordelijk voor de realisatie van de doelstellingen, de strategie en het (financiƫle) beleid en draagt verantwoordelijkheid voor de transparantie, onafhankelijkheid en integriteit van de Vereniging.

Peter Kuipers portret

Directievoorzitter Peter Kuipers (1959)

Peter Kuipers is met ingang van 1 maart 2019 aangesteld als Directievoorzitter. Peter is hiermee binnen de Statutaire Directie primair verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van KRO-NCRV, waaronder begrepen de financiƫn, het personeel- en organisatiebeleid, ICT, en de facilitaire- en juridische zaken. Peter was van 2007 tot 2014 algemeen directeur van de TROS. Na zijn werkzaamheden voor de TROS verrichtte Peter diverse interim-opdrachten, onder andere als algemeen directeur van De Lotto.

Meindert-Landsmeer

Mediadirecteur a.i. Meindert Landsmeer (1960)

Meindert Landsmeer heeft als partner van 3Rivers jarenlange ervaring binnen de media. Hij adviseert directies en raden van bestuur van media- en omroepbedrijven in binnen- en buitenland. Ook wordt hij geregeld gevraagd om als tijdelijk directeur aan te treden, onder andere bij NOB, SBS en Veronica Uitgeverij. Tot juli 2019 was hij directeur Content en Productie a.i. bij RTL.