Statutaire Directie

Directievoorzitter Peter Kuipers en mediadirecteur Sandra Hilster vormen de Statutaire Directie. De Statutaire Directie is het collegiale Bestuur van de Vereniging KRO-NCRV en is belast met het besturen van de Vereniging KRO-NCRV en het met de vereniging verbonden omroepbedrijf. De Statutaire Directie is verantwoordelijk voor de realisatie van de doelstellingen, de strategie en het (financiële) beleid en draagt verantwoordelijkheid voor de transparantie, onafhankelijkheid en integriteit van de Vereniging.

Peter Kuipers portret

Directievoorzitter Peter Kuipers 

Peter Kuipers (1959) is met ingang van 1 maart 2019 aangesteld als Directievoorzitter. Peter is hiermee binnen de Statutaire Directie primair verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van KRO-NCRV, waaronder begrepen de financiën, het personeel- en organisatiebeleid, ICT, en de facilitaire- en juridische zaken. Peter was van 2007 tot 2014 algemeen directeur van de TROS. Na zijn werkzaamheden voor de TROS verrichtte Peter diverse interim-opdrachten, onder andere als algemeen directeur van De Lotto.

Sandra Hilster.jpg

Mediadirecteur Sandra Hilster 

Sandra Hilster (1971) is met ingang van 1 oktober 2021 aangesteld als mediadirecteur. Sandra begon haar loopbaan bij RTL Nederland en werkte vervolgens ad interim bij diverse tv-producenten zoals Blue Circle, EndemolShine, Vorst Media en Concept Street. Ook was zij eigenaar van Silver Lining Media, onder andere gericht op ontwikkeling en verkoop van buitenlandse tv-formats op de Nederlandse markt. Binnen de Statutaire Directie is Sandra verantwoordelijk voor alle media-uitingen van KRO-NCRV.