We hebben zo’n 50.000 gedachten per dag! En vooral om te piekeren en streng te zijn voor onszelf. Door steeds in de dezelfde cirkel van gedachten te zitten krijg je geen nieuwe informatie, inzichten of oplossingen. Maar hoe stop je met denken?

Visualiseer

Geef jezelf tijd om je gedachten op te schrijven. Maak lijstjes en voorkom dat het een chaos wordt in je hoofd. Visualiseer. Als je bijvoorbeeld een keuze moet maken tussen twee dingen. Welke optie voelt fijner?

Pieker-kwartiertje 

Het klinkt misschien gek, maar plan op een dag een kwartiertje in om even te piekeren. Als je te weinig van dit soort 'denktijd' hebt komt het op het einde van je dag als je in bed ligt. Je zult merken dat je na een tijdje dat kwartiertje niet meer echt nodig hebt en meer controle hebt over je gedachten. 

Mindfulness 

Mindfulness kan je doen door online een oefening op te zoeken en thuis uit te voeren. Maar je kunt ook eropuit gaan en je zintuigen activeren. Voel, ruik en zie je omgeving. De natuur kan je hier een handje bij helpen. Het strand, bos of ergens bij water zijn plekken die fijn zijn om je hoofd even te kunnen legen. Je kunt een duidelijk perspectief krijgen en je problemen relativeren. 

Vond je dit een interessant verhaal?

Wij bundelen voor jou nog meer interessante verhalen, tips en video's over zelfontwikkeling.