Tim Knol zingt 'Lightyears Better'

Tijdens de coronatijd verloor zanger Tim Knol voor een groot deel zijn werk. Al snel richtte hij zijn eigen wandelclub op, waarbij je onderweg kan genieten van hier en daar een live optreden. Het werkte, want binnen no-time had hij 1300 leden. Tijdens het wandelen krijgt hij vaak ideeën voor nieuwe nummers. Luister hieronder zijn nieuwste nummer 'Lightyears Better' over hoe hij nu in leven staat.

Al bijna 12 jaar is Tim Knol een bekend singer-songwriter. Voordat hij begon met wandelen, stond hij heel anders in het leven. Hij woog 40 kilo meer, at te veel, dronk te veel en sliep te weinig. Zijn lijf was op waardoor hij zich mentaal ook slechter voelde. Het roer moest om en in 2019 begon hij met wandelen. Eerst alleen, maar sinds de coronatijd ook met zijn wandelclub. Het 'buiten zijn' heeft nu voor Tim meer waarde gekregen.

Muziek schrijven is voor mij een vorm van zelfreflectie.

Tim Knol
Tim Knol

Tim vond het altijd al fijn om buiten te zijn, maar door het wandelen heeft hij pas echt de schoonheid van Nederland ontdekt. "Als ik hier lekker aan het wandelen ben voel ik me rustig en dan heb ik mijn leven een soort van op orde. Vaak is het chaos in mijn hoofd en hier is het gewoon even lekker leeg. Met wandelen kan ik mijn gedachtes een plaats geven."

Vroeger vond Tim het lastig om nieuwe teksten te schrijven voor zijn muziek. "Ik moest echt de rust vinden door naar een huisje ver weg te gaan en mezelf een week op te sluiten. Maar nu kan ik het eigenlijk makkelijker voor elkaar krijgen door gewoon naar buiten te gaan en te gaan lopen." Tim schreef een nummer over hoe hij in het leven staat nu hij gezonder is gaan leven en veel wandelt. "Ik wil niet meer terug naar hoe het was. Ik voel me echt 'lightyears better.'" Exclusief voor Kruispunt mochten wij zijn nummer opnemen. Kijk hieronder naar de akoestische versie van 'Lightyears Better.'

Benieuwd naar de uitzending met Tim?

Vanaf maandag 1 februari is de uitzending 'Wandelen: het ritme van de vertraging' hieronder terug te kijken.

Bekijk de hele uitzending