Wij bij KRO-NCRV geven om de aarde, jij ook toch? Met deze tips maak je je kerst nog een stukje mooier, goedkoper én duurzamer. 

Kerstmis is een dure tijd en veel kerstbomen staan na december bij het grof vuil. Met deze tips is dat verleden tijd!

Adopteer een kerstboom

In december staat je kerstboom mooi in je woonkamer en de rest van het jaar staat hij veilig met zijn voetjes in de aarde. Is het weer Kerstmis? Dan haal je hem weer op. Dit initiatief bedachten jonge telers Kyra en Erwin. In Leusden begonnen zij met het verkopen van duurzame kerstbomen en ze zijn razend populair! Herkennen mensen hun eigen boom nog terug?

Bekijk hier hoe ze dit doen

Benieuwd naar andere manieren om je kerstboom te shoppen?

Bekijk hier nog meer tips!

Vintage versiering

Nieuwe kerstspullen zijn vaak duur en ze zijn niet duurzaam. Word creatief en neem eens een kijkje bij een kringloopwinkel bij jou in de buurt! Ze staan vol met kerstversieringen en bij de kassa krijg je geen hartverzakking als je de rekening ziet. Theobert Pot laat je zien hoe je je huis kan omtoveren tot een en al kerst met tweedehands spullen. 

Bekijk hier Theobert's resultaat

Puzzelstukjes aan elkaar plakken
Puzzelstukjes rijgen

Of doe het zelf!

Heb je nog een puzzel die je niet af kan maken doordat je stukjes kwijt bent? Gebruik ze dan voor je eigengemaakte kerstversiering. Creatief, duurzaam en goedkoop!

Dit heb je nodig:

  • Puzzelstukjes
  • Schaar
  • Spuitverf
  • Rood draad
 

Bekijk hier stap voor stap hoe je ze maakt

Wil je meer groene verhalen?

Wij bundelen voor jou nog veel meer tips, artikelen en video's over duurzaamheid. Laat je inspireren zodat we samen de wereld een stukje mooier kunnen maken.