Taste of Desire is een documentaire die, aan de hand van de oester, de complexiteit van menselijk verlangen onderzoekt. Zowel de vreugde en het genot, als de keerzijde ervan. 

In Taste of Desire raken vijf ogenschijnlijk verschillende persoonlijke verhalen met elkaar verbonden door ieders unieke band met de oester.

Een burlesque-danser uit New York, die het dagelijks leven als moeder probeert te combineren met haar beruchte oester-act op de bühne. Twee Franse sterchefs die proberen te ontkomen aan de stress op de werkvloer. Een jonge Zweedse vrouw die haar succesvolle baan in de stad heeft opgegeven om oesterduiker te worden in de vrije natuur. Een Japanse juwelenmaker wiens missie het is om schoonheid in imperfectie te vinden. En tot slot een terminaal zieke Engelse psycholoog, die zijn levenswerk - een boek over oesters - probeert af te maken voor de dood hem inhaalt. 

De boeddhistische blik
De boeddhistische blik

Door hun ambities en existentiële angsten bloot te leggen, drijft de complexiteit van het menselijk verlangen naar de oppervlakte. Hoe ver zijn we bereid te gaan om onze verlangens te bevredigen? En kunnen ze ooit écht worden vervuld?