Waarom je de Netflix-docu over transgenders moet zien

In de documentaire 'Disclosure: Trans Lives on Screen' neemt regisseur Sam Feder de representatie van transpersonen in Hollywood onder de loep. Wat heeft het beeld van transmensen - dat in de afgelopen honderd jaar is neergezet - gedaan met ons idee over deze groep? 

Onder andere historici, (trans)acteurs en filmmakers buigen zich over het afbeelden en representeren van transpersonen in Hollywood gedurende de afgelopen eeuw. "Kijk hoe ver we zijn gekomen", begint actrice Laverne Cox. "We zijn méér vertegenwoordigd in de media en de overheid dan ooit. We are everywhere. Op dit moment hebben we een ongekende transzichtbaarheid, maar transpersonen worden nog steeds onevenredig vaak vermoord."

Hoe kan het dat het beeld van transgenders in de media zo verknipt is?

Dat lees je hier

De foto bij dit artikel is van Loena, een van de transgenders die we volgden in ons programma Hij is een zij. Wil je weten hoe het voor haar is om als transgender door het leven te gaan?

Bekijk hier haar verhaal

Meer lezen over dit onderwerp?

KRO-NCRV houdt van iedereen. Daarom laten we ook iedereen aan het woord. Een greep uit mooie verhalen met mooie mensen in een mooie samenleving.

Bekijk het onderwerp