Waarom maakt Yvon 'Onze Boerderij'?

"Al meer dan 13 jaar breng ik een groot deel van mijn leven door op het erf van een boer. Meestal in Nederland, maar vaak ook op andere plekken in de wereld. Mijn opa zou trots geweest zijn, hij had koeien en mijn moeder groeide op in een groot Brabants gezin met 10 kinderen. Mijn andere opa was directeur van een landbouwschool. Het boerenbloed stroomt door mijn aderen."

In Boer zoekt Vrouw is de boerderij een prachtig decor, maar écht inzoomen op het boerenleven doen we niet.

"Net als veel andere mensen in ons drukke Nederland fantaseer ik er ook weleens over om in een romantisch boerderijtje te gaan wonen ergens achteraf, met een koe, een varken, een paar kippen en op een beetje grond mijn eigen groentes te verbouwen.

In Boer zoekt Vrouw is de boerderij een prachtig decor, de manier van leven een belangrijk onderdeel. Maar écht inzoomen op het boerenleven doen we niet. In kranten en journaals lezen en horen we dagelijks dingen over boeren. Soms leuke verhalen, maar ook gaat het vaak over regels, wetten en schandalen.

In de afgelopen jaren ben ik zó veel prachtige boeren en boerinnen tegengekomen die elke dag keihard werken zodat wij elke dag gezond en lekker kunnen eten. Over hun werk kunnen ze vaak met heel veel passie vertellen. Hoe overleef je als boer in Nederland in? Voor sommige boeren lijkt het niet mogelijk, anderen zoeken naarstig naar manieren om het hoofd boven water te houden.

Ik ben ontzettend blij dat we deze boeren in Onze boerderij een podium kunnen geven. Tijdens de paar maanden waarin we dit programma op hebben genomen heb ik meer geleerd over boer-zijn dan in die 10 jaar daarvoor. Het neusje van de zalm deel ik heel graag met jullie!"