Wat is er nieuw te zien in oktober?

In de maand oktober heeft KRO-NCRV weer nieuwe dingen in petto.

Lees hier wat je kunt kijken.

2 oktober - Aflevering 2: De Rijdende Rechter 

Het jonge echtpaar Starace is een paar jaar geleden in een echte volkswijk in Ridderkerk komen wonen. Tussen hun tuin en die van buurvrouw Stok staat een lage schutting. Mevrouw Stok vindt dat prettig en gezellig. Het is ook normaal in de wijk. Maar de familie Starace vindt de buurvrouw een bemoeial en heeft behoefte aan privacy. Zonder overleg spijkeren zij een schutting van 1.80 meter vast aan de oude, lage schutting.  Dat wordt hun niet in dank afgenomen door buurvrouw Stok. 

De Rijdende Rechter, vrijdag 2 oktober om 21.35 uur op NPO 1.

3 oktober - Nieuwe Baasjes 

In Nieuwe Baasjes draait het allemaal om de perfecte match. Edson da Graça helpt dieren die een baasje zoeken. Na een uitgebreid gesprek met kinderen en hun ouders gaan de dierendeskundigen op zoek naar de perfecte match. Hoe reageren de kinderen en hun ouders als ze hun huisdier voor het eerst zien? Is het liefde op het eerste gezicht en krijgt het huisdier een nieuw baasje?

Nieuwe Baasjes, zaterdag 3 en 10 oktober om 20.00 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp. Vanaf maandag 12 oktober elke werkdag om 17.55 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp.

5 oktober - 2Doc:Tot de dood ons scheidt

‘Tot de dood ons scheidt’, dat is wat Marga en Mat, Gerda en Bennie elkaar beloofden. Na bijna 40 jaar huwelijk en een gedeeld leven met kinderen en kleinkinderen, besluiten ze alsnog uit elkaar te gaan. In de spreekkamer van de mediator regelen ze hun scheiding. Ze bespreken de oorzaak van hun breuk, maken zich emotioneel los van elkaar, verdelen de boedel en zetten uiteindelijk een handtekening onder hun echtscheidingsconvenant.

2Doc: Tot de dood ons scheidt, maandag 5 oktober bij KRO-NCRV om 20.25 uur op NPO 2.

6 oktober - Nieuw seizoen: Hij is een Zij

Jan Kooijman presenteert vanaf dinsdag 6 oktober het vijfde seizoen van het KRO-NCRV programma Hij is een ZijIn deze bijzondere 6-delige serie Hij is een Zij volgt Jan acht transgender personen in hun dagelijks leven en tijdens de transitie. En dat is vaak een lange weg met veel ups en downs.

Hij is een Zij, vanaf dinsdag 6 oktober om 21.15 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.

15 oktober - Code Rood

Code Rood vertelt in vier afleveringen het verhaal over de merkbare klimaatcrisis waar we middenin zitten en niet meer aan kunnen ontsnappen. Terwijl we in recordtempo broeikasgassen de lucht in pompen, verzinnen we in Parijs en Madrid regeltjes om onze geliefde planeet te redden. Maar de catastrofe lijkt inmiddels onafwendbaar. Wetenschappers trekken aan de alarmbel en leggen in Code Rood uit hoe het klimaat op de intensive care terechtkwam en wat de impact is op ons dagelijkse leven.

Code Rood, vanaf donderdag 15 oktober om 21.00 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.

17 oktober - Detectives: The Victim

In Edinburgh begint de rechtszaak rond Anna Dean en Craig Myers. Vijftien jaar geleden is Anna's zoontje vermoord, en zijn moordenaar heeft een nieuwe identiteit gekregen. Als Myers in een online bericht wordt aangewezen als de moordenaar, wordt hij kort daarop zwaar mishandeld. Uitgezocht moet worden of Anna dat bericht geplaatst heeft en daarmee schuldig is aan de mishandeling, en of Craig echt de kindermoordenaar is.

Detectives: The Victim, zaterdag 17 oktober om 22.25 uur op NPO 2.

26 oktober - World on fire

Nieuwe Britse serie World on fire gaat over het dagelijks leven in het eerste jaar van de Tweede Wereldoorlog.

Het is 1939. De dreiging van de Nazi's is in heel Europa voelbaar. Terwijl in Engeland de fascistische Zwarthemden aan populariteit winnen, werkt vertaler Harry op de Britse ambassade in Warschau. In Manchester wacht zijn meisje Lois op zijn brieven. De Amerikaanse radiojournaliste Nancy probeert vanuit Berlijn de ernst van de situatie te schetsen. Ze maakt zich zorgen over haar neef in Parijs

World on fire, zondagnacht 25 oktober om 00.10 op NPO 2.

30 oktober - Serenade van Stef

Op vrijdag 30 oktober is de eerste aflevering van Serenade van Stef te zien, een tv-programma van KRO-NCRV en Kansfonds. Hierin ontmoet zanger/tekstschrijver Stef Bos mensen die in hun leven in de problemen zijn gekomen door uiteenlopende omstandigheden. Mensen met een verleden van geweld, van verslaving of van gewoon ‘domme pech’.

Serenade van Stef, vrijdag 30 oktober bij KRO-NCRV op 16.45 uur op NPO 1