Wat het coronavirus betekent voor mensen met dementie

In het nieuwe seizoen van Anita wordt opgenomen loopt Anita Witzier mee in de ouderenzorg. Ze ziet hun dagelijkse realiteit, hoe pijnlijk die ook kan zijn. We geven een kleine teaser van de aflevering in Putten. 

In een landelijke omgeving in Putten staat deze woonvoorziening die lijkt op een combinatie van een vakantiepark en een boerderij. Verdeeld over drie hofjes wonen zo’n 50 ouderen met een vorm van dementie. 

Hennie viert haar achtentachtigste verjaardag met haar medebewoonster. Ondanks dat ze hier al meer dan anderhalf jaar woont, denkt ze nog regelmatig dat ze er alleen maar logeert. Op het erf treft Anita Evert aan. Hij krijgt coaching bij de paarden om de verdrietige herinneringen aan de oorlog een plek te geven.  

En Anita ontmoet Kees, hij is de man van bewoonster Lucy (80). Lucy woont sinds 8 weken op het erf en dat valt het echtpaar zwaar. Ze missen elkaars aanwezigheid. Wanneer het coronavirus uitbreekt, kan Kees niet meer op bezoek komen. Zou Lucy hem na al die weken nog wel herkennen? 

Anita wordt opgenomen, zondag 27 september om 21.15 uur bij KRO-NCRV op NPO 1