Wat jij moet weten over jouw koffieritueel

De dag beginnen met een kop koffie is voor veel mensen een belangrijk ritueel. Maar de ene koffie is de andere niet. En dan blijkt ons ritueel ook nog eens in gevaar te zijn.  

Keuringsdienst van Waarde duikt in de wereld van de koffie. Het begint allemaal met het branden van de boon. Zoals de connaisseur het noemt: de roast. Special, slow, pike, blond, dark. Allemaal verschillende manieren voor die zogenoemde roast. Het verschil zit niet alleen in de roast. Deze roast verschilt namelijk ook nog eens per merk. Waar het verschil precies in zit zoekt Keuringdienst van Waarde voor jou uit in de aflevering van 23 september om 20.25 uur op NPO3. 

Koffieritueel in gevaar

Wist je dat wij Nederlanders gek zijn op een kopje koffie? Uit cijfers van WorldAtlas blijkt dat Nederland de nummer vijf van de wereld is als het gaat om koffieconsumptie. Helaas is ons koffieritueel in gevaar. Koffieplanten vragen om specifieke omstandigheden. Door opwarming van de aarde zijn minder gebieden geschikt voor deze koffieplanten. Talkshow M zet voor jou alles op een rij. Lees hier meer over de gevolgen voor onze koffie door de opwarming van de aarde.

Jouw eigen ijskoffie!

Benieuwd naar een lekker ijskoffie recept? Dan kun jij via de onderstaande link inspiratie opdoen. 

Jouw eigen ijskoffie!

Zin in ijskoffie? Bekijk hier het recept.

Recept