Wat kiest de kijker?

Het is je vast niet ontgaan. Op vrijdag 26 Februari zond KRO-NCRV de 1000ste aflevering van Binnenstebuiten uit.

Om dit feest compleet te maken heeft de kijker gestemd op hun favoriete items van de afgelopen vijfenhalfjaar Binnenstebuiten. Deze door de kijker samengestelde top 3 was te zien in de weekend-special van zaterdag 27 Februari.

Geen tijd om de hele aflevering terug te kijken maar wel benieuwd wat de kijker top 3-waardig vond? Wij zette voor jou de drie ‘keuzes van de kijker’ op een rij!

1. De messensmid

Als er één ding heel belangrijk is voor een chef-kok, dan is het wel een mes. Floris deelt deze liefde voor messen, maar dan op een artistieke manier. Als smid maakt hij messen waar menig chef-kok van droomt. Een duurzaam mes als kunst, met als voorwaarde dat het bruikbaar is. Daar wil Ramon alles van weten.

Bekijk hier het fragment

2. Schaapsherder Marianne

Marianne is al zeventien jaar schaapsherder en loopt het hele jaar door, in weer en wind, met haar vierhonderd Drentse Heideschapen over het Balloërveld. Zo heeft ze al 45.000 kilometer in de benen, terwijl ze schapen eigenlijk helemaal niet leuk vindt.

Bekijk hier het fragment

3. Windmolens

Anja woont met haar dochter Marijn in een windmolen op de Kinderdijk. Ze is de eerste vrouwelijke molenaar op deze dijk en is bijzonder gehecht aan deze historische plek. Het is keihard werken maar “een molen kan niet zonder molenaar, want dan gaat het verval heel snel”aldus Anja. Ze heeft het er maar al te graag voor over en neemt de jaarlijks honderdduizenden toeristen voor lief.

Bekijk hier het fragment

marieke binnenstebuiten in een bos
Marieke Schatteleijn, Binnenstebuiten expert van het eerste uur.

In gesprek met de experts

Naast deze speciale 'keuze van de kijker uitzending' stonden ook de experts van het eerste uur in het zonnetje. De experts, die al vanaf 2015 betrokken zijn bij Binnenstebuiten, gaven in een Instagram livestream antwoord op jouw brandende vraag. Benieuwd?

Kijk hier de Instagram livestreams terug!

Alles lezen over Binnenstebuiten?

We verzamelen voor jou de mooiste en meest inspirerende Binnenstebuiten verhalen. Zodat we samen beter voor de aarde kunnen gaan zorgen.

Ik wil meer lezen