Wat is Wouters favo plaat?

3 minuten leestijd

DJ Wouter van der Goes (46), bekend van Wout2Day, over zijn favoriete plaat Telegraph Road van de Dire Straits.

‘Het nummer Telegraph Road van de Dire Straits duurt 14 minuten en 18 seconden, maar ik ken alle hoekjes, gitaarrifjes, turns en woorden. Al bij de eerste tonen denk ik terug aan mijn vader, die een paar jaar geleden is overleden. Mijn vader was vroeger helemaal gek op muziek. Hij had, voor die tijd, een flitsende muziekinstallatie en kocht veel elpees. Het album Love over Gold waar dit nummer van afkomstig is, draaide hij altijd. 

Soms mocht ik als jonge jongen de plaat op de draaischijf leggen.

Soms mocht ik als jonge jongen de plaat op de draaischijf leggen. Dan voelde ik me heel wat. Na zijn overlijden vond ik mijn vaders oude pick-up en versterker op zolder. Ik heb ze laten reviseren en er via Marktplaats authentieke boxen bij gekocht. Bij mij thuis dus geen hippe Sonos, maar een oude radio uit ’74! Maar zelfs Spotify kan ik erdoor luisteren. Heel vaak denk ik: als die ouwe nu binnen zou stappen, zou hij dat echt te gek vinden en meteen een plaat opzetten. Hoogstwaarschijnlijk deze!’ 

Dit artikel komt uit Vertel. Magazine

Vertel. gaat verder waar onze programma’s stoppen. Beleef de verhalen achter onze schermen in ons ledenmagazine Vertel. en de Vertel. podcast. 

Word lid en ontvang Vertel.