Jongeren vieren Paarse Vrijdag

Op Paarse Vrijdag gaan veel scholieren en leraren in paarse kleding naar school. Dit doen ze om duidelijk te maken en te vieren dat iedereen zichzelf mag zijn. Een klein gebaar zoals een praatje of een luisterend oor kan voor iemand die een moeilijke of ingewikkelde tijd meemaakt al een groot verschil maken. 

Wij geloven dat morgen liever kan. Daarom staan we uitgebreid stil bij Paarse Vrijdag. Op onze TikTok en Instagram kanalen komen vier jongeren aan het woord die ieder een uniek verhaal met zich meedragen. Ze bedanken via videobellen een persoon die belangrijk voor hen is geweest tijdens een coming-out of transitie.

 
Jasha (21 jaar)

Jasha wil dat het praten over vrouwenliefde genormaliseerd wordt. Zij kan dit dankzij haar nicht, die ze heel graag hiervoor wil bedanken.

Jasha
45 s
Deze video op je eigen site plaatsen
Jesse (20 jaar)

Volgens Jesse kan een praatje al een groot verschil maken. Jesse bedankt zijn theaterdocent Job voor zijn steun voor, na en tijdens zijn coming-out.

Jesse
38 s
Deze video op je eigen site plaatsen
Kimi (17 jaar)

Kimi gunt iedereen die een ingewikkelde tijd meemaakt een persoon als haar moeder. Ze wil haar bedanken voor haar oneindige steun tijdens haar transitie.

Kimi
42 s
Deze video op je eigen site plaatsen
Patrick (14 jaar)

Patrick bedankt zijn beste vriendin Sarah voor 11 jaar aan vriendschap en steun. Zijn coming-out betekende het einde van hun relatie, maar het heeft de vriendschap alleen maar sterker gemaakt.

Patrick
33 s
Deze video op je eigen site plaatsen

Hij, zij, hen

Wij geloven dat morgen liever kan. En dat begint met meer begrip voor elkaar. Daarom maken wij het programma Hij, zij, hen. Presentator Jan Kooijman volgt transgender en non-binaire personen in hun dagelijks leven tijdens hun eventuele transitie.

Hij, zij, hen

Lees ook