Werken aan je conditie én een schoner milieu?

Al eens gehoord van ploggen? Het is een combinatie van joggen en het Zweedse woord ‘plocka’, wat ‘verzamelen’ betekent. Door tijdens het joggen steeds te stoppen om afval op te rapen, ben je eigenlijk een intervaltraining aan het doen. Zo werk je aan een betere conditie én zorg je voor een schonere omgeving. Perfect toch?

Dit heb je nodig!

Handschoenen
Niet alleen kunnen je handen vies worden bij het oprapen van afval, ook kunnen er scherpe voorwerpen tussen zitten, waar je je aan kunt bezeren. Een paar handschoenen stevige handschoenen, bijvoorbeeld tuinhandschoenen, zijn dus zeker geen overbodige luxe.  

Zwerfafvalraper
Vind je het niet fijn om afval met je handen op te rapen? Dan kan je ook een zwerfafvalraper gebruiken om zo het afval in je vuilniszak te stoppen. 

Veiligheidshesje
Tijdens het ploggen wil je opvallen, zodat men je niet over het hoofd ziet wanneer je plots stopt om afval op te rapen. Alles voor die veiligheid!

Een vuilniszak
Bij voorkeur gebruik je een biologisch afbreekbare vuilniszak, maar een gewone kan natuurlijk ook (Wel minder ecologisch verantwoord natuurlijk).

Hardloopschoenen
Als je gaat ploggen is het belangrijk om schoenen te dragen die veel stevigheid bieden, zodat je onderweg geen last van je voeten krijgt. Het kan namelijk voorkomen dat je op paden terechtkomt waar je normaal niet rent, omdat mensen daar afval rondslingeren. Denk aan stoepen, bosjes of bermen. Die voeten goed beschermen dus!

Wacht niet langer, trek je hardloopschoenen aan en verbeter het milieu én je conditie in één klap. Succes!

Ploggen met Teun

Ook Teun van de Keuken, presentator van het KRO-NCRV programma de vuilnisman waagt zich aan het ploggen. 

Zien hoe hij de straten afvalvrij maakt?

Kijk hier dan de aflevering!

Fan van de vuilnisman?

We bundelen voor jou alle interessante en onthullende verhalen van het KRO-NCRV programma.

Ik ben benieuwd