Wie wordt de nieuwe paus?

Eigenlijk kan het natuurlijk niet: praten over de opvolging van een paus als hij nog gewoon in leven is. Maar Andrea en Wilfred doen het stiekem toch. Want nu paus Franciscus er niet jonger op wordt, is het speculeren de laatste maanden toch voorzichtig beginnen.

Wie wordt de nieuwe paus als Franciscus aftreedt of overlijdt? De afgelopen jaren voer de kerk een vrij progressieve koers, maar daar was lang niet iedereen blij mee. En wie kiest de nieuwe paus? Is dat het werk van de Heilige Geest, zoals de Kerk al eeuwen leert? Of is hier toch ook sprake van ordinaire vriendjespolitiek, lobbygroepen en geestdriftig overleg in achterkamertjes? En welke namen circuleren er al in de wandelgangen van mogelijke opvolgers, de zogenaamde 'papabili'? Dat hoor je allemaal in deze laatste aflevering van de Pauscast: "Wie wordt de nieuwe paus?"

Luister ook de vorige podcast:

Pauscast

De risico's van het vak

Heb jij een prangende vraag?

Vraag je je al heel lang af waarom de paus altijd een oude man moet zijn? Of hij wel belasting betaalt? Of waarom een paus een andere naam aan neemt?

Stuur je pausvraag naar pauscast@kro-ncrv.nl en wie weet kunnen we het antwoord op jouw vraag horen in de volgende aflevering!