KRO-NCRV doet er veel aan om onze samenleving en daarmee ook Nederland een stukje mooier te maken. Maar daar hebben we jouw hulp wel bij nodig. Samen staan we immers sterker.

De Monitor, ons onderzoeksjournalistieke platform begint bij jouw verhaal. Stuit jij wel eens ergens tegenaan waarvan je denkt, dit moet toch ook anders kunnen? Bijvoorbeeld in de zorg, op je werk of op de woningmarkt.

De redactie van de Monitor hoort graag jouw probleem:

Ik wil mijn verhaal delen

Lopende onderzoeken

De redactie van de Monitor is constant bezig met het onderzoeken van ingestuurde verhalen. Onderstaande onderzoeken zijn al gestart, jouw tips en verhalen zijn meer dan welkom.


Kliklijnen
Ben jij via een anonieme tip onterecht in de problemen gekomen? Of weet je meer over (misbruik van) kliklijnen? Laat het De Monitor, we zijn benieuwd naar jouw verhaal.

Ik wil mijn verhaal delen


Geroofd vastgoed in de Tweede Wereldoorlog
In de Tweede Wereldoorlog zijn in Nederland ruim 7000 woningen en bedrijfspanden van Joodse eigenaren onteigend. Ze werden vaak voor een schijntje doorverkocht aan louche ondernemers en vastgoedhandelaren. We zijn op zoek naar de verhalen van nabestaanden. Zijn zij ooit gecompenseerd voor het geroofde vastgoed van hun familie?

Ik wil mijn verhaal delen


Werkomstandigheden in de pakketbezorging
Steeds meer mensen kopen tegenwoordig online. De werkdruk voor pakketbezorgers is hierdoor soms onmogelijk bij te benen. Ben jij aannemer (geweest) voor PostNL of een andere pakketbezorgdienst en kun je het hoofd niet boven water houden? Kom je niet of nauwelijks rond van de tarieven, of ervaar je veel stress van het werk? 

Ik wil mijn verhaal delen