Zelf maken: beef, zalm én vegetarische sushi

Nu je niet uiteten kunt, kun je thuis zelf aan de slag met deze sushi. Leuk en lekker!

Als je chef-kok Ramon Brugman 's nachts ergens voor wakker mag maken is dat sushi. "Ik wil je laten zien dat het maken van sushi helemaal niet moeilijk is."

Ingrediënten:

  • 500 g sushirijst
  • 750 g water
  • 110 ml rijstazijn
  • 15 g suiker
  • 10 g zout

Zalmrol

  • 350 g verse zalm
  • 1 norivel
  • 1/4 komkommer
  • 1 el (Japanse) mayonaise 
  • 1 tl wasabi
  • 1 potje masago
  • 1 tl zwart sesamzaad

Vegarol

  • 1 avocado
  • 1/4 komkommer
  • 1 pakje groene aspergetips
  • 1 pakje wakame
  • 1 el (Japanse) mayonaise
  • 1 tl wasabi
  • 1 bosje radijs

Beefrol

  • 4 dunne plakjes ossenhaas
  • 1 el sojasaus
  • 1 el oestersaus
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl rijstazijn
  • 1/4 komkommer
  • 1/2 avocado
  • 1 rode ui 

Hoe maak je de sushi?

Dat vertelt chef-kok Ramon je heel simpel in deze video. 

Ik ben benieuwd