Zing mee: De vijf populairste liedjes van The Passion

Het is bijna zover: The Passion 2021 is in aantocht. Om alvast in de stemming te komen en je geheugen op te frissen hieronder een lijst met de meest beluisterde liedjes van alle edities van The Passion. Ken jij ze allemaal?

5. Wat is mijn hart – Marco Borsato

“Verraad mij niet, verlaat mij niet en geef je niet over maar vecht voor mij.”
Charly Luske als Judas en Danny de Munk als Jezus zongen dit lied tijdens het moment van verraad in Rotterdam (2012) en is de hekkensluiter van deze lijst, op nummer 5.

4. Wie heeft de zon uit je gezicht gehaald – Herman van Veen & Ik leef mijn leven – André Hazes

Dit lied is een mix van twee prachtige nummers en werd gezongen in Amsterdam (2018), door Tommie Christiaan (Jezus) Brainpower (Petrus) en Jeangu Macrooy (Judas) en staat op nummer 4.

Tijdens dit nummer is Jezus verraden en zingt hij met vragen over het verraad naar Judas. Judas wil niet dat Jezus zich met hem bemoeit. Ondertussen zingt Petrus over verraad en liefde. “Wie heeft de zon uit jouw gezicht gehaald. Wie heeft het licht in jou gedoofd. Wie heeft je rooie wangen bleek gemaakt. Wie joeg de dromen uit je hoofd.”

3. Donker hart – BLØF & Laat mij in die waan – Guus Meeuwis

Je doet het niet voor hun, je doet het niet voor mij en zelfs niet voor jezelf. Je bent de zin voorbij.” Op nummer 3 staat Jeroen van Koningsbrugge, die als Judas dit mooie duet zong samen met Jim de Groot als Jezus, in Enschede (2015).

2. Gevallen of gevlogen – Guus Meeuwis

Op nummer 2 staat het lied waarin Judas (Jamai Loman) worstelt met een gewetenskwestie. Kan hij omgaan met het verraad wat hij Jezus heeft aangedaan? “Veel te ver vooruitgekeken naar links, naar rechts. Maar nooit achterom en daardoor totaal vergeten dat jij achter me stond.” Dit nummer werd ten gehore gebracht in Groningen (2017).

1. Wit licht – Marco Borsato

Op nummer 1 staat een lied dat iedereen zich nog wel kan herinneren en werd gezongen door Jeroen van Koningsbrugge in Enschede (2015). “Maar gedragen door het witte licht, kom ik los van wie mij maakte, knijpt de tijd zijn ogen dicht. Meer dan een schaduw in het witte licht, met open ogen in de zon, ontdek ik mijn gezicht.” Dit is het populairste én meest beluisterde lied van alle edities van The Passion, luister ‘m hieronder en geniet!