Met dit recept zet je in een handomdraai een heerlijke aardappelgratin op tafel. Dat is ideaal met kerst voor de deur. Zo zet je iets op tafel wat simpel, maar toch indrukwekkend is. Bovenal is het natuurlijk erg lekker, ideaal voor de feestdagen dus!

Aardappelgratin 

Bereidingstijd: 35 minuten
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Benodigdheden: ovenschaal

 

Ingrediënten

- 800 g aardappelschijfjes

3 eieren

- 500 ml room

- 125 g crème fraîche

- ¼ bos tijm

- Parmezaanse kaas

- Snuf nootmuskaat 

- Zout en peper naar smaak

 

Aan de slag!

1. Verwarm de oven voor op 150°C. Leg de aardappelschijfjes in een ovenschaal. Klop de eieren los met een snuf zout, nootmuskaat en wat peper. Voeg vervolgens de room en crème fraîche toe.

2. Ris de tijmblaadjes en doe dit bij het roommengsel, dat je vervolgens goed mengt en over de aardappelschijfjes giet.

3. Rasp er Parmezaan overheen zodat je straks een lekker korstje krijgt. Na 30 minuten heb je een heerlijke aardappelgratin.

Tip: voeg eens wat kerrie toe voor een lekkere twist!

Andere recepten voor jouw kerstmenu

Meer weten over eten?

Word lid van de nieuwsbrief Eerlijker eten. Wij helpen jou met het maken van bewuste keuzes. Van de herkomst van voedsel en jouw keuzes in de supermarkt tot aan de maaltijd die je uiteindelijk op tafel zet.

Meer van dit soort recepten?

Schrijf je nu in voor de Eerlijker eten nieuwsbrief.

lekkere track gijs staverman ramon brugman patat mayo