"Het opleidingsniveau van ouders wordt steeds bepalender voor de kinderen", zegt Sarah Sylbing, die samen met Ester Gould de tv-serie 'Klassen' maakt. Ze bespreken hoe de klassenongelijkheid een groot probleem is. 

In de serie 'Klassen' zit je als kijker weer even in een klaslokaal. Dat de omgeving waarin een kind opgroeit belangrijk is laat Gianny zien. Hij kreeg een te laag schooladvies waardoor hij zich zat te vervelen op het vmbo. Uiteindelijk kwam hij vast te zitten op het politiebureau, iets wat zijn leraar in de uitzending van M zichtbaar raakt. Marjolein Moorman, wethouder van Amsterdam, stelt dat dit soort ontwikkelingen meer spelen bij jongvolwassenen."Kinderen komen op een spoor terecht waar ze niet meer uitkomen. Dat is in dit geval verdrietig voor Gianny, maar ook voor de hele samenleving. Wat heeft de samenleving eraan dat hij op dat spoor terechtkomt?"

En volgens Ester is Gianny niet de enige."Er zijn heel veel kinderen waarvan mensen zeggen: hier zit niet meer in. Hopelijk laat de serie zien dat dat niet waar is."

Bekijk hier het hele gesprek

Wil je meer van dit soort mooie verhalen?

Wij bundelen voor jou de mooiste verhalen over inclusiviteit.