Zullen wij jou helpen met recyclen?

Vergeet je niet te recyclen? Want wat doe je met al je oude spullen die je niet meer gebruikt? Sorteer je die spullen gelijk weg richting de afvalcontainer, of probeer je er nog iets van te maken?

Natuurlijk is recyclen en scheiden van afval altijd een belangrijk onderwerp, maar op 18 maart is het extra belangrijk, want dan is het de Internationale Dag van het recyclen. KRO-NCRV wil je inspireren om meer en beter te gaan recyclen. Voor een duurzamere wereld.

Wat gooien we allemaal weg?

We weten ondertussen dat lang niet iedereen recyclet en we dus onnodig veel weggooien. Wat vinden de afvalverwerkers allemaal in onze vuilniszakken? Teun van de Keuken zoekt het uit in De vuilnisman

Bekijk hier het fragment:

De vuilnisman
1 min 24 s

In de Vuilnisman gaat Teun op zoek naar de wereld achter onze vuilniszakken.

De vuilnisman, elke zondag om 20.25 bij KRO-NCRV op NPO 2

Leven in teken van duurzaamheid

Met weinig leven, hoe ziet dat eruit in de praktijk? Een watertank, stroom en een klein gaskacheltje, meer heeft Peter Beijersbergen niet nodig. Met zijn woonwagen trekt hij door heel het land en daar betaalt hij niet veel voor. 

Hoe doet Peter Beijersbergen dat?

Lees hier verder

Peter in zijn woonwagen. Foto: Marjon Lukje.
Peter in zijn woonwagen
Woonwagen. Foto: Marjon Lukje
De woonwagen in een winterse omgeving

Hoe bouw je duurzaam?

Duurzaam wonen is één ding, maar duurzaam bouwen is voor velen een grote stap. Niet voor Audrey. Haar droom was een strobouwhuis te bouwen van leem en stro. De techniek van het bouwen van een strobalen huis is al eeuwen oud en het fascineerde Audrey dat je er in deze tijd, nog steeds een perfect gezond huis mee kan bouwen dat ademt.

Bekijk hieronder de video:

Begin bij jezelf

Een duurzamere planeet begint bij jezelf. Probeer eens wat vaker te recyclen, dan je afval weg te gooien. Als we dit met elkaar steeds meer gaan doen, kunnen we een verschil maken. Een écht verschil.

Wil je meer lezen over duurzaamheid?

Binnenstebuiten. Het dagelijkse KRO-NCRV programma vol met duurzame tips, recepten en inspirerende verhalen.

Ik ben benieuwd