Volg jij de reis van Kris al? “Ik ben Kris, 23 jaar en reis in mijn eentje met de trein en mijn elektrische rolstoel door Europa.” In haar nieuwste video bezoekt Kris de Zweedse stad Malmö... Een waar falafel paradijs. 

Wellicht ken je de Zuid-Zweedse stad als culturele hotspot. Een stad vol musea. Kris bezoekt één van de meest opmerkelijke: Het ‘Disgusting Food museum’. Klinkt misschien niet heel lekker, maar het is zeker een beleving. Benieuwd wat ze hier allemaal ziet? Bekijk dan haar nieuwste video! 

De recepten staan onder de video.

3 makkelijke recepten

Maar Malmö is niet alleen een culturele hotspot. Op bijna elke hoek van de straat vind je een eettent met falafel. Daar krijg je toch trek in? Wij hebben hier verschillende falafel recepten voor jou verzameld. Eetsmakelijk! 

Van afval naar falafel 

Culinair expert Alain Caron gaat langs bij Ayuk en Scifo. Zij maken in hun recept gebruik van pulp. Zo gaan zij voedselverspilling tegen én zetten ze binnen een uur iets lekkers op tafel.  

Falafel én hummus  

Chef-kok Sharon pleit voor zelf maken, in plaats van kant-en-klaar kopen. Zij laat daarom zien hoe je makkelijk en betaalbaar falafel en hummus maakt. 

Falafel van witte bonen 

Chef-kok Sharon de Miranda maakt een vegetarische maaltijd voor niet al te veel geld: falafel van witte bonen en een voedzame linzensalade met avocado en dadels. Niet alleen lekker en gezond, maar het staat ook nog eens binnen een halfuur op tafel.