Af en toe kiezen voor een vegetarische maaltijd is beter voor dier en milieu. Hier hebben we de lekkerste 7 vegetarische gerechten uit BinnensteBuiten voor jou op een rij gezet. Eet smakelijk!  

We trappen de vegetarische gerechten af met Italiaanse invloeden. Een vegetarische lasagne. De lasagne bestaat uit verse groenten, feta en buffel mozzarella. Een heel goed alternatief voor de lasagne met vlees. Chef-kok Sharon de Miranda laat aan jou zien hoe jij binnen een uur dit gerecht voor zes personen op tafel zet. 

Vlees zonder dier 

In de schappen ontdek je steeds meer vleesvervangers. Denk aan vegetarische burgers, of vegetarisch gehakt. Ook BinnensteBuiten gaat zo nu en dan aan de slag met deze vleesvervangers. Behoefte aan een relatief eenvoudig gerecht? Probeer dan deze aardappelovenschotel met vegetarisch gehakt. Binnen een uur heb jij een feestelijke maaltijd op tafel. Sharon vult het gerecht aan met rode kool. 

Een ander eenvoudig gerecht en handig voor beperkt budget is deze vegetarische burger. Chef-kok Ramon Brugman laat aan jou zien hoe jij deze vegetarische burger kan maken. Hij maakt er zelf ook verse broodjes bij. Je kan het natuurlijk zo uitgebreid maken als jij zelf wil! 

Snel en gekruid 

Zin in een gerecht dat binnen een halfuur op tafel staat en ook nog eens lekker gekruid is? Dan zijn deze gerechten misschien wel wat. Om te beginnen dit vegetarische en Indiase gerecht: Biryani. Een gekruid, rijstgerecht. Sharon vult het gerecht aan met een frisse yoghurtdip.  

De Sajoer Tahoe kan niet ontbreken. Dit is een vegetarisch, Indonesisch groenterecht. In deze video van nog geen tien minuten, laat Ramon zien hoe jij dit gerecht binnen aanzienlijke tijd op tafel zet.  

Ook deze vegetarische Foe Yong Hai is een goede optie. Sharon maakt deze Chinese omelet in tomatensaus. Ze voegt er ook nog iets extra’s aan toe. Benieuwd...? 

Behoefte aan veel groenten? Sharon laat jou kennismaken met een Chinees gerecht boordevol groenten. Maïs, paprika, peultjes, komkommer, wortel, broccoli en nog veel meer. Nog een voordeel. Ook dit gerecht staat binnen een halfuur op tafel.  

Duurzaam dieet 

Is iedere dag vegetarisch eten niet voor jou weggelegd? Geen zorgen. We kunnen de opwarming van de aarde in 2050 met 15% naar beneden geschroefd hebben. Daarvoor hoeven we niet al ons vlees of vis te laten staan. Talkshow M legt uit dat we dit met een bepaald dieet kunnen bereiken: een Mediterraans dieet.